Kielikursseja Unkarissa 2013

Budapestissä, Debrecenissä, Pécsissä ja Szegedissä järjestetään kaikille avoimia kielikursseja.

Balassi-instituutin kesäyliopisto, Budapest
http://balassiintezet.hu

ELTE-yliopiston kesäyliopisto, Budapest
http://www.elte.hu/en/summer_university_HLCCP/

Debrecenin kesäyliopisto (kielikursseja ympäri vuoden)
http://www.nyariegyetem.hu

Debrecenin kesäyliopiston Budapestin-yksikkö (kielikursseja ympäri vuoden)
http://www.nyariegyetem.hu/bp/index.php

Pécsin yliopisto (kielikursseja ympäri vuoden)
http://www.isc.pte.hu/

Szegedin kesäyliopisto
http://www2.arts.u-szeged.hu/hungarianstudies/

Tietoa kesäkursseista ja stipendeistä: Unkarin stipendilautakunta
http://www.scholarship.hu ( → In English → Summer courses )

Unkaria Balassi-instituutissa

Balassi-instituutin kesäyliopisto Budapestissä 5.-30.8.2013 on suunnattu unkarin kielestä kiinnostuneille ja niille, jotka haluavat tietää enemmän Unkarin kulttuurista. Balassin kesäyliopistokursseja on järjestetty jo 56 vuoden ajan, ja niille osallistuu vuosittain noin 350 opiskelijaa 40 eri maasta. Kursseja tarjotaan kaikilla tasoilla aloittelijasta edistyneeseen (A1-C1), ja niillä käytetään moderneja opetusmetodeja. Lisäksi kesäyliopisto sisältää englanninkielisiä luentoja Unkarin historiasta ja kulttuurista sekä tunnettuihin kohteisiin tehtäviä retkiä, jotka auttavat tuomaan teorian käytäntöön. Pyydä esite Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksesta:
hungarian.culture@nullunkarinkulttuuri.fi

Teemakursseja Debrecenissä

Kesällä on mahdollista tutustua myös mm. Unkarin historiaan, elokuvaan, matkakirjallisuuteen, musiikkiin ja Transilvaniaan temaattisilla kesäyliopistokursseilla.
http://www.nyariegyetem.hu/kurzusok.php

Unkarin intensiivileiri Zalaegerszegissä

Budapestin Suomen-ystävien yhdistys Kalevala Ystävyyspiiri järjestää seitsemännentoista unkarin ja suomen kielen intensiivileirin 14.-28. heinäkuuta 2013 Zalaegerszegissä Unkarissa. Opettajina toimivat Valéria Simon (jatkoryhmä) ja Katalin Zólyomi Csaba (keskiryhmä).

Leirin ohjelmaan kuuluu neljä tuntia intensiiviopetusta päivässä sekä esitelmiä ja retkiä. Majoitus on BGF-korkeakoulun asuntolassa kahden hengen huoneissa. Leirin hinta (sisältää mm. majoituksen, aamiaisen ja lounaan ja opetuksen) on suomalaisille 420 euroa. Bussiretkistä pieni lisämaksu. Jokainen osallistuja järjestää itse matkansa Budapestiin ja sieltä eteenpäin Zalaegerszegiin. Ilmoittautuneet saavat tarvittaessa bussi- ym. aikataulutietoja.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen (yhteystiedot ja opettajaa varten unkarinkielinen esittely, josta käyvät ilmi henkilötiedot, työelämä, kyseisen kielen opiskeluhistoria ja harrastukset) 30.4.2013 mennessä osoitteella kielileiri@nullgmail.com

Kesäyliopistokurssi Helsingissä

Kesällä on mahdollista opiskella unkaria myös Helsingissä 5.- 16.8.2013 järjestettävällä Unkarin peruskurssilla. Opetusta on ma-pe klo 16.30 – 19.00, opetuspaikkana Markkinointi-Instituutti, Töölöntullinkatu 6, opettajana FM Ildikó Koivuvuo ja oppikirjana Unkaria helposti 1.
https://helsinki.kurssit.eduplan.fi/index.php?lng=fi&p=3&id=129

OPPIKIRJOJA

Suosittelemme kaikille unkarin kielestä kiinnostuneille Suomi-Unkari Seuran julkaisemaa Unkaria helposti -sarjaa, jota käytetään monilla kursseilla.

Unkaria helposti taskukoossa -matkasanasto antaa sanat suuhun ja on helppo ottaa matkalle mukaan.
Unkaria helposti 1 ja 2 -kirjat ja CD:t ovat suosittuja materiaaleja kielikursseilla ja sopivat myös itseopiskeluun.
Magyar Maa, kieli, ihmiset -DVD vie nojatuolimatkalle eri puolille Unkaria ja sisältää myös kielitilanteita.

Oppimateriaalin esittely ja tilaukset:
http://suomiunkari.fi/julkaisut/