Tonava virtaa halki Unkarin kauniin pääkaupungin. Budan puolella kohoaa Linnavuori ja sen nähtävyydet Budan linna, Matiaskirkko ja Kalastajalinnake. Pestin puoleista rantaa hallitsee maan suurin rakennus, uusgoottilaista tyyliä edustava upea Parlamenttitalo. Linnavuori, Tonavan molemmat rannat sekä Pestin puolen Andrássy-bulevardi historiallisine ympäristöineen kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Suomi-Unkari Seura ja Unkarin matkailutoimisto, lentoyhtiö Malév ja muut matkailualan toimijat ovat jälleen mukana Helsingin Matka-messuilla. Messut ovat avoinna yleisölle perjantaista sunnuntaihin 21.-23.1.11.

Seura pitää lauantaina 22.1. Shampanja Loungessa klo 12.00-12.35 ’Buda vai Pest?’ -otsikoidun tietoiskun, jossa käydään läpi Budapestin tunnettuja ja vähän tuntemattomampiakin kohteita. Lavalla ovat Outi Hassi ja Heli Halla-aho. Alussa nähdään mainio 4-minuuttinen maabrändifilmi Budapest – Get Engaged.

6-hallissa sijaitsevalta Suomi-Unkari Seuran osastolta (6a40) saat hyödyllisiä vinkkejä Budapestin ja Unkarin matkan suunnitteluun ja voit ostaa mukaasi kiitetyn matkasanaston Unkaria helposti taskukoossa.  Tervetuloa!