TEATTERI

Kuva: European Theatre Collective

Pidättekö banaanista, Toverit

Suomessa asuva näyttelijä-ohjaaja Dávid Kozma esittää näytelmän Pidättekö banaanista, Toverit joulukuussa Helsingin kulttuurikeskus Caisassa. Tärkeänä kumppanina on musiikista vastaava Romulus Chiciuc.

Csaba Székely voitti vuonna 2009 näytelmällään Do you like banana, Comrades? BBC World Servicen kansainvälisen radiodraamakilpailun Paras näytelmä Euroopasta -palkinnon. Se luo terävän katseen Ceaușescun rautaesiripun taakse Forrest Gumpin naiiviudella maustettuna.

”Haluan kertoa tarinan ihmisestä joka on syntynyt kommunistisessa Romaniassa. Hänestä tule aikuinen ”demokraattisessa” Romaniassa ja eksynyt matkustaja Suomessa.

Esitys on Kozman intensiivinen yhden miehen show, vaikuttava matka Romanian ja muunkin Euroopan lähimenneisyyteen – ja samalla mentaalihistoriaa.

Esitykset ti 1.12., ke 2.12., ti 8.12., ke 9.12. ja to 10.12.2015 klo 19
Caisan sali
Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki
Vapaa pääsy

Esitys on suomenkielinen, ja se jatkaa European theatre collectiven keväällä 2015 käynnistämää Identiteetti -hanketta.

Kulttuurikeskus Caisan jälkeen esitys on tilattavissa teattereiden ohjelmistoon. Monologi on ensimmäinen kokeilu European theatre collectiven ja Kulttuurikeskus Caisan välillä, jolla yritetään avata suomalaista teatterikenttää muualta tulleille taiteilijoille tarjoamalla teattereille vaihtoehtoisia esityksiä ohjelmistoonsa.

Pidättekö banaanista, Toverit? sai rahoitukseen Koneen säätiöltä ja Suomen kulttuurirahastolta.

Kulttuurikeskus Caisa
European theatre collective – Etc

 

MUSIIKKI

Suomen Kodály-kuoron joulukonsertti

Suomen Kodály-kuoron joulukonsertti Syttyvät tähtien valot kuullaan tiistaina 8.12. klo 18.30 Munkkiniemen kirkossa (Tiilipolku 6, Helsinki). Päivä on suomalaisen musiikin päivä ja Jean Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivä, joten suomalainen musiikki painottuu ohjelmassa erityisesti, mutta konsertissa kuullaan myös mm. unkarilaisia kappaleita.

Kodály-kuoron vieraana on tänä vuonna jousitrio, jossa soittavat Hannu Carlstedt (viulu), Antti Laaksonen (alttoviulu) ja Marika Pakarinen (sello). Konsertin johtaa kuoron taiteellinen johtaja Julia Lainema.

Suomen Kodály-kuoro on vuonna 1992 perustettu helsinkiläinen sekakuoro. Toiminnassaan se pyrkii vaalimaan unkarilaisen pedagogin, musiikkitieteilijän, kansanmusiikin keräilijän ja säveltäjän Zoltán Kodályn perintöä.

Ohjelma 15/10 euroa ovelta ennen konsertin alkua ja ennakkoon kuorolaisilta.

Suomen Kodály-kuoro

 

Réka Szilvay Musiikkitalossa

Viulisti Réka Szilvay esiintyy perjantaina 18.12. klo 19 Sibelius-salonki 2 –konsertissa Musiikkitalon Camerata-salissa (Mannerheimintie 13, Helsinki) pianisti Tuija Hakkilan ja baritoni Petteri Salomaan kanssa. Mukana on myös pianomusiikin aineryhmän opiskelijoita.

Konserttisarjassa kurkistetaan Sibeliuksen salonkiin: luvassa on modernia runoutta, tunnelmakuvia ja tunnustuksia.

Konsertit ovat osa Sibelius 150 -juhlavuoden ohjelmaa.
Liput: 17,50/11,50/6,50 € (Lippupalvelu), 15/10/5 € (Musiikkitalo)

Musiikkitalo – Sibelius-salonki
Musiikkitalo – lipunmyynti