Suomi-Unkari-maaottelu, tekijänä Karhuvuoren koulun pienryhmä 8H-9H Kotkasta

 

Valtakunnalliseen Unkaria kouluihin 2016 -hankkeeseen liittyen järjestetty Mun Unkari -kilpailu on ratkennut.

Peruskoulun ja toisen asteen koulujen oppilaille tarkoitetussa kilpailussa toteutettiin Unkari-projekteja ja tehtiin kilpailutyönä enintään 3 minuutin kestoisia liikkuvan kuvan kokonaisuuksia.

Koko kilpailun voittaja ja sarja 2

Koko kilpailun voittajaksi ja peruskoulun yläkoulujen sarjan parhaaksi valittiin Unkari-Suomi-maaottelu, jonka oli tehnyt kotkalaisen Karhuvuoren koulun pienryhmä 8H-9H opettajansa Mari Auvisen johdolla. Raati kiitti työtä eheydestä, persoonallisesta ja leikkisästä otteesta ja informatiivisuudesta. Kolmeminuuttista ’maaottelua’ on ilo seurata.

Sarja 1

Alakoulujen sarjan voitti Unkari tutuksi Takalon koululaisille, tekijänä kannuslaisen Takalo-Raasakan koulun 6B-luokka, opettajana Maria Huuki. Työ on dokumentointi pitkästä hankkeesta, jossa on käytetty myös pelillistämistä ja Unkari-teemaa viety ulos koulusta muillekin.

Sarja 3

Toisen asteen sarjassa palkittiin vantaalaisen ammattiopiston Varian valokuvauksen opiskelijan Pinja Lallan työ ’Suomi-Unkari-aterialla nautitaan’, opettajana Kari Paajanen. Työ on teknisesti hyvin toteutettu, joskin raati jäi kaipaamaan houkuttelevista ruuista informaatiota.

PÄÄPALKINTOINA UNKARIN-MATKOJA

Pääpalkintona kunkin sarjan voittaneiden töiden tekijöitä lähtee toukokuun lopulla ja syksyn alussa matkalle Budapestiin, kiitos Unkarin Helsingin-suurlähetystön ja Unkarin matkailutoimiston.