Etusivu

Tervetuloa Satakunnan Suomi-Unkari Seuran kotisivuille!  Ystävyysseuraan kuuluu noin 100 Unkarin ystävää. Lisää Unkarista ja unkarilaisista kiinnostuneita mahtuu kuitenkin mukaan. Seuran toiminta on monipuolista, mutta  uusia ideoita ja toimijoita tarvitaan aina.

Vuosi 2022 oli Satakunnan Suomi-Unkari seura ry:n 50. toimintavuosi. Yhdistys perustettiin vuonna 1972 Suomi-Unkari seuran Satakunnan osaston nimisenä.

Seuran jäsenet saavat jäsenetuna neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Suomi-Unkari -lehden, johon myös Satakunnan osasto toimittaa artikkeleita ja kuvia. Jäsenille lähetetään jäsentiedote 2-3 kertaa vuodessa.

Satakunnan Suomi-Unkari Seuran tarkoituksena on suomalais-unkarilaisten kulttuurisuhteiden kehittäminen, Unkarin historian ja nykypäivän tuntemuksen levittäminen ja syventäminen sekä Suomen ja Unkarin kansalaisten ystävyyden lujittaminen ja
yhteistoiminnan lisääminen kaikilla elämän aloilla. Unkaritietoutta edistetään myös median välityksellä.

Satakunnan Suomi-Unkari Seura on valtakunnallisen Suomi-Unkari Seura – Finn-Magyar Társaság ry:n jäsenyhdistys.

Seura toimii yhdyssiteenä suomalaisten ja unkarilaisten välillä. Yhdistys järjestää
esitelmätilaisuuksia, näyttelyitä, kulttuuritilaisuuksia ja muuta vastaavaa harrastustoimintaa sekä vierailuja ja matkoja Unkariin Se edistää unkarin kielen ja kulttuurin opiskelua, stipendiaattien, harjoittelijoiden, taiteilijoiden ja eri alojen harrastajien ja asiantuntijoiden vaihtoa sekä harjoittaa julkaisu- ja tiedotustoimintaa, jonka tarkoituksena on molemmissa maissa lisätä toistensa olojen ja pyrkimysten tuntemusta.

Tervetuloa mukaan!

Facebook: Satakunnan Suomi-Unkari Seura