Kerromme näillä sivuilla toiminnastamme ja ajankohtaisista tapahtumista. Jos haluat tietää lisää tai tulla mukaan, esimerkiksi talkoo- tai muuhun toimintaan, niin ota yhteyttä hallituksen jäseniin.

Hyvää kevättä!

Koronaepidemia rajoittaa edelleen harrastustoimintaa ja tilaisuuksien järjestämistä, mutta kannattaa tutustua mm. Suomi-Unkari Seuran sivuille http://www.suomiunkari.fi, jossa Kulttuuri-välilehdellä on runsaasti vinkkejä eri sivustoille ja näin voi tutustua Unkarin kulttuuritarjontaan kotisohvalta käsin. Museot, konserttitalot ja teatterit tarjoavat yhä enemmän verkossa nautittavaa ohjelmaa. Kerro omat suosikkilinkkisi osoitteeseen jarvenpaansus@gmail.com jaettavaksi muillekin Unkarin ystäville.

Tiistain 27.4.2021 vuosikokouksessa valittiin puheenjohtajaksi edelleen Heli Alaja. Hallituksen jäseniksi valittiin Heikki Ahtiainen, Éva Elsö (emäntä), Lasse Holm, Kirsti Kutvonen, Merja Lehtonen (sihteeri, kirjanpitäjä), Eija Linna-alho, Pekka Rokka (varapuheenjohtaja), Liisa Viras ja Antti Virtanen. Taloudenhoitajana toimii Tuula Pulkkinen. Toiminnantarkastajaksi valittiin Jaakko Mäkelä ja varalla Kalevi Saarela. Jari Ahola jättäytyi hallitustyöskentelystä. Lämpimät kiitokset hänelle monen vuoden aktiivisesta toiminnasta.

Keskusseuran viime keväänä etänä järjestetty kielikahvila toteutetaan taas tänäkin vuonna. Kahvila Unikko – Pipacs Kávézó avautuu vapun jälkeen 5.5.2021, ja toukokuussa kahvitellaan ja jutellaan unkariksi verkossa aina keskiviikkoisin klo 17‒18 Zoom-sovellusta käyttäen. Kielikahvilan emäntänä/opettajana toimii viime kevään tapaan Ildikó Vecsernyés. Ilmoittaudu Facebookin yksityisviestillä tai sähköpostilla. Ilmoitathan sähköpostiosoitteesi, jotta opettaja voi lähettää linkin Zoomiin liittymistä varten. Osallistumismaksu on ’kahvin hinta’ (3 euroa) / kerta seuran jäsenille (muille 6 euroa). Voit tulla mukaan niin monta kertaa kuin haluat. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: https://www.facebook.com/suomiunkari/ tai toimisto@suomiunkari.fi

Unkarin kesäkurssi etänä TÁVMAGYAR – 15 tunnin intensiivikurssi suomalaisille. Budapestin Suomen-ystävien yhdistys Kalevala Ystävyyspiiri laajentaa 30 vuoden kokemuksella kielikurssitarjontaansa tänä vuonna virtuaalipuolelle. Opettajat: Réka Kárpáti (keskiryhmä), Vali Simon (jatkoryhmä). Ajankohta: 12.–17. heinäkuuta, ma–pe klo 17–19.30, la kurssin päätöstilaisuus. Kurssi toteutuu 5–10 hengen ryhmissä Zoom-alustalla. Ilmoittautuminen ja lyhyt unkarinkielinen esittäytyminen 1.6.2021 mennessä osoitteella kielileiri@gmail.com <mailto:kielileiri@gmail.com> Em. Yllä olevasta sähköpostiosoitteesta saa myös lisätietoja.

Ylen AREENAssa on nähtävissä ja kuultavissa  monia Unkaria koskevia ohjelmia mm. 23.3.2021 esitetty Ulkolinjan jakso Unkarin kulttuurisota (Marko Lönnqvistin toimittama dokumentin aihe: Unkarissa populistihallitus ja liberaali oppositio taistelevat median ja yliopistojen hallinnasta. (Ohjelman laajempi podcast-versio sekä kännyköihin tarkoitettu Mobiilitarina julkaistaan AREENAssa.), Keinuva talo: Unkari voisi kerskua kansanmusiikillaan (Kansanmusiikkia ei saa kunnioittaa kuoliaaksi, muistuttaa Unkarin radion toimittaja, etnomusikologi Balázs Weyer, joka toimii Mika Kauhasen haastattelussa paikallisoppaana unkarilaisen kansanmusiikin monenmoisiin aarteisiin.) ja Roman Schatzin Maamme-kirjan jakso Mitä Unkarissa on tapahtuu? (Keskustelemassa ovat Katalin Miklós ja Heimo Nyyssönen. Unkari saa EU:lta paljon rahaa, mutta se ei ole sitoutunut EU:n arvoihin ja oikeusvaltioperiaatteisiin.)