Vuosikokous 19.3.2020 klo 18.00 Kumppanuustalo Viikari
PopUp ravintolapäivä 19.4.2020 klo 13.00 – 15.00 Nikolaossali os. Kymenlaaksonkatu 2, Kotka
Matka Unkariin, jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä p. 0407085942 tai sp. oivijoffel@gmail.com.
Kellemes húsvéti ünnepeket!
Nagytarcsalaiset vuokakakut
Taikina:
250 g vehnäjauhoja
125 g margariinia
2 rkl maitoa (tai vettä)
10 g hiivaa
3 kpl kananmunankeltuaisia
50 g tomusokeria
Täyte:
150 g jauhettua pähkinää ( esim. hasselpähkinää)
3 kananmunanvalkuaista vaahdoksi
1 rkl rommia
150 g tomusokeria
Lisäksi:
aprikoosihilloa
kirsikoita
Taikina-ainekset sekoitetaan keskenään, hiiva veteen liotettuna.
Taikinaa painellaan pieniin tukeviin vuokiin. (esim. italianvuoka) noin 30 kpl
Kananmunanvalkuaisista ja tomusokerista marenkivaahto, johon muut aineet
sekoitetaan. Vuokaan keskelle yksi teelusikallinen aprikoosihilloa ja sitten päälle
pähkinätäyte, jonka keskelle yksi kirsikka .Kakkuja paistetaan noin 45 min. 180
asteessa. Jäähtyneiden kakkujen päälle laitetaan tomusokeria.
Kirsikka:
Voi käyttää säilöttyjä valutettuja hapankirsikoita, joita sitten pidetään jonkin aikaa
sokeriliemessä ( ½ vettä ja 2 dl sokeria kuumennetaan ja lisätään 2 – 3 cl rommia)
Jotkut nagytarcsalaiset emännät pirskottelevat kirsikan päälle suoraan rommia, jotkut
jättävät kirsikan pois.
Luento: 100-vuotiaan Suomen suomalais-unkarilaiset suhteet
Hallintotieteiden tohtori Heikki Koski puhuu aiheesta ke 15.3. klo 18 Kotkan pääkirjaston
auditoriossa, Kirkkokatu 24. Tule kuuntelemaan Heikki Kosken näkemyksiä ja kokemuksia
Suomen Unkari-suhteista – ja tuo ystäväsikin! Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Järjestäjä: Kotkan Suomi-Unkari Seura
Tervetuloa vuosikokoukseen 30.3.2017 klo 18.00!