Unkarin tasavallan presidentti Pál Schmitt on myöntänyt kääntäjälle ja unkarilaisen kirjallisuuden tutkijalle, dosentti Hannu Launoselle Unkarin tasavallan Ansioritarikunnan komentajamerkin tunnustuksena monipuolisesta kirjallisesta toiminnasta ja unkarilaisen kirjallisuuden tunnetuksi saattamisesta Suomessa.
Kunniamerkin luovutti Suomen Unkarin suurlähettiläs Kristóf Forrai Helsingissä 3.11.2011.
Hannu Launonen on julkaissut kirjallisuudentutkimuksen alalta väitöskirjan vuonna 1984. Helsingin yliopiston Unkarin kirjallisuuden dosenttina hän on toiminut vuodesta 1989.
Hannu Launonen on julkaissut tutkielmia ja suomennoksia unkarilaisesta runoudesta ja proosasta 1970-luvulta lähtien. Hän on pitänyt Helsingin yliopistossa luentoja kirjallisuudentutkimuksesta, Unkarin kirjallisuuden klassikoista ja uusista ilmiöistä, käännösteoriasta ja Unkarin kirjallisuuden suomentamisesta. Hän on tehnyt Unkarin kirjallisuutta tunnetuksi myös lehdissä, aikakauskirjoissa ja radio-ohjelmissa.
Hannu Launonen on välittänyt unkarilaista kirjallisuutta suomalaisille lukijoille kaikkein kattavimmin: suomennokset ulottuvat esimerkiksi 1500-luvun kansanrunoista 1900-luvun novelleihin ja keskeisten runoilijoiden – myös Transilvanian unkarilaisten – teksteihin ja nykyprosaistien huippuihin Péter Esterháziin ja Péter Nádasiin.
Uusimmat työt ovat Zsuzsa Rakovszkyn runovalikoima ’Yhteyksiä’ (WSOY 2008) ja Erzsébet Tóthin runoja sisältävä ’Aamut, hiukset hajallaan’ (WSOY 2011).
Launoselle on myönnetty muun muassa Mikael Agricola -palkinto, valtion kääntäjäpalkinto sekä Yleisradion Tanssiva karhu -kääntäjäpalkinto. Hänet kutsuttiin Unkarin Kirjailijaliiton erityisjäseneksi vuonna 1991.
Hannu Launonen on toiminut aktiivisesti Suomi-Unkari Seurassa vuodesta 1971 alkaen. Suomessa seuran hallinnoima István Rácz -palkinto myönnettiin hänelle vuonna 2006.