Unkaria kouluihin 2020 -hanke on Suomi-Unkari Seuran 70-vuotisjuhlavuoden päähanke, joka jatkaa neljän vuoden välein järjestettyjen koulujen Unkari-viikkojen perinnettä. Teemaviikko on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1984.

Perinteisesti teemaviikko on käynnistynyt Unkarin kansallisen juhlapäivän (23.10.) ja YK:n päivän (24.10.) läheisyydessä, teemaa voi kuitenkin hyödyntää pitkin kuluvaa lukuvuotta.

Unkari-teemaa suositellaan kaikille Suomen peruskouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille. Kohderyhmänä ovat kaikki lapset ja nuoret sekä kaikki erilaisten tapahtumien myötä Unkarista kiinnostuneet.

Teemaviikon yhteydessä järjestetään myös Repullinen Unkaria -kilpailu, johon osallistutaan 1‒3 minuutin mittaisella Unkari-aiheisella videolla.

Unkaria kouluihin -hankkeen tavoitteena on saada uudet sukupolvet kiinnostumaan Unkarista, missä puhutaan suomen sukukieltä sekä edistää koulualan ja nuorten yhteyksiä Suomen ja Unkarin välillä.

Vastaavasti Suomi on ollut esillä Unkarin kouluissa järjestetyillä teemaviikoilla. Teema tarjoaa toimintamahdollisuuksia myös suomalais-unkarilaisten ystävyyskuntaparien yhteistyöhön.