György Dragomán: Valkoinen kuningas. Suom. Outi Hassi. Otava 2008.

Nuoren kirjailijan läpimurtoteos, jossa todellisuus, painajainen ja fantasia sekoittuvat. Kirjailijan haastattelu Suomi-Unkari-lehden numerossa 3-08.   Suomentaja Outi Hassi Sai Mikael Agricola -palkinnon kirjan käännöksestä 8.4.09.

Imre Kertész: Kaleeripäiväkirja. Suom. Outi Hassi. Otava 2008.

Nobelistin tekstejä vuosilta 1961-1991. Kertész luotaa mm. omien tekstiensä syntyä ja vastaanottoa. Kirjasta artikkeli Suomi-Unkari-lehdessä 4-08.

Zsuzsa Rakovszky: Yhteyksiä. Suom. ja toim. Hannu Launonen. WSOY 2008.

Rakovszky on ennen kaikkea vaistojen ja ymmärryksen runoilija, joka useimmiten hahmottelee anonyymin naisen muotokuvan maailmallista taustaa vasten. Runoilijasta ja kokoelmasta lisää Suomi-Unkari-lehdessä 4-08.

Antal Szerb: Pendragonin legenda. Suom. Juhani Huotari. Atena 2008.

Antal Szerbin klassikkoromaani vuodelta 1934 yhdistelee taitavasti historiaa ja goottilaista kauhua, fantasiaa ja jännitystä, kirjallisuutta ja okkultismia. Kirja esitelty Suomi-Unkari-lehdessä 2-08.

Pauli Kallio – Pentti Otsamo: M. A. Castrén ja Siperian kielioppi

Teos kertoo sarjakuvan keinoin Matias Aleksanteri Castrénin (1813-1852) vuosia kestäneistä tutkimusmatkoista, joita leimasivat matkanteko tiettömällä tundralla ja työskentely ankarissa luonnonoloissa. Käsikirjoittaja Pauli Kallio ja piirtäjä Pentti Otsamo ovat kotimaisen sarjakuvan kärkikaartia. Kirja on Otavan ja M. A. Castrénin seuran yhteistyötä. Otava 2008.

Gábor Richly (toim.): Unkarilaisten omakuvan juuret. Keski- ja uuden ajan Unkarin historiankirjoituksen tekstejä. Uralica Helsingiensia 2, Folia Hungarica 13, 2008.

Kokoelma tutustuttaa unkarilaisen historiankirjoituksen tärkeimpiin teksteihin, jotka ovat muokanneet aikansa unkarilaisten historia- ja omakuvaa merkittävästi.

Marja Mattila – Eeva Kerola – Riitta Kosonen: Unkari suomalaisyritysten toimintaympäristönä. Helsingin kauppakorkeakoulu, 2008.

Julkaisussa luodaan katsaus Unkarin talouteen, ns. viralliseen toimintaympäristöön, suomalaiseen liiketoimintaan sekä yritystoiminnan käytännön ongelmiin ja ratkaisuihin.

Raporttia (88 s.) voi tilata veloituksetta osoitteesta: marja.mattila@nullhse.fi

Jouko Lindstedt – Katalin Miklóssy – Olli Rehn & Päivi Toivanen (toim.) Bulgaria ja Romania. Eurooppatiedotus, 2007.

Bulgaria ja Romania liittyivät Euroopan unioniin vuoden 2007 alusta. Kirja kertoo kahdesta EU:n tuoreimmasta jäsenestä ja pohtii unionin laajentumista.

Camera Poetica -sarjan kirjat: Finnország ja Suomi. Kuvat Jószef Timár, toim. Márta Csire, painettu Wienissä 2006.

Kirja koostuu Jószef Timárin Suomessa 12 kuukauden aikana ottamista hienoista luontokuvista ja suomalaisesta runoudesta. Luontoaiheiset runot ovat alunperin suomen-, ruotsin- ja saamenkielisiä. Unkarinkielisessä Finnország-teoksessa ne ovat pääosin nimekkäiden unkarilaisten runoilijoiden käännöksinä.