Unkarin matkailutoimisto

  • Hungarian Tourist Office – Northern Europe
  • Puh. +800 36 00 00 00 (1.12.11 alkaen, puhelut ilmaisia Pohjoismaista)
  • Sähköposti n.komoroczki@nullitthon.hu
  • Osittain suomenkieliset verkkosivut
  • Matkailutoimisto palvelee englanniksi, ruotsiksi ja unkariksi.

Unkarin pääkaupunki Budapest on ollut jo vuosia suomalaisten suosima kaupunkilomakohde, eikä syyttä. Se on Helsingistä vain reilun kahden tunnin lentomatkan päässä, ja perillä matkailijaa odottaa suurkaupunki, joka tarjoaa tuulahduksen rikkaasta ja vivahteikkaasta historiasta, värikkäästä nykypäivästä, tasokkaasta kulttuurista ja herkullisesta ruoka- ja viiniperinteestä.

Vuosi vuodelta kehittynyt majoitus- ja palveluverkosto tarjoaa matkailijalle vaihtoehtoja yksityismajoituksesta kansainväliset standardit täyttäviin hotelleihin. Matkailusesonki kaupungissa on pitkä: se alkaa melkoisen vilkkaana jo maaliskuisesta kevätfestivaalista ja jatkuu pitkälle syksyyn.

Unkari on kuitenkin muutakin kuin Budapest. Unkarin tasavallan pinta-ala on noin kolmannes Suomen koosta, mutta maa on erittäin moni-ilmeinen sekä maisemallisesti että kulttuurillisesti. Esimerkiksi Balaton-järvi on lapsiperheiden ja rentoutujien suosima lomakohde, ainutlaatuinen pusta ratsastajien ja luontomatkailijoiden unelma. Viehättäviä kaupunkeja, joiden barokkityylisine keskustoineen ovat muun muassa Eger, Pécs ja Sopron. Viinialueille, esimerkiksi Villányin seudulle etelässä ja Tokajin alueelle Koillis-Unkarissa kannattaa suunnata sadonkorjuuaikaan syys-lokakuussa.

Kaikkien tuntemia elokuisia suurtapahtumia ovat Sziget-festivaali ja Hungaroringin formula-ajot.

Ennen matkaa voit virittäytyä Budapestin ja Unkarin tunnelmiin katsomalla kaksi lyhyttä filminpätkää.
Hungary – World of Potentials ja  Budapest – Get Engaged.

Lisää tietoja Unkarin matkailutoimiston verkkosivuilta, mistä voi myös ladata esitteitä. gotohungary.com