Unkarilainen ruokakulttuuri -esitelmä 21.11.2013

Yrttipuutarhuri, luomuviljelijä, kirjailija, yliagronomi

Bertalan Galambosi

tulee kertomaan unkarilaisesta ruokakulttuurista torstaina 21.11. 2013 klo 18.30. Esitys on suomeksi. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Unkarilaissyntyinen, Suomeen Helsingin yliopiston yrttiviljelyhankkeen asiantuntijaksi , tutkijaksi ja kouluttajaksi vuonna 1984 tullut Bertalan Galambosi on tehnyt pitkän uran Suomessa yrttitutkimuksen ja -viljelyksen edistäjänä. Hän on tuonut Suomeen lukuisia aiemmin tuntemattomia yrttejä mm. ruusujuuri ja elvyttänyt ennestään tuttujen yrttien viljelyä. Hän on toiminut Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen MTT:n koetilalla Mikkelissä tutkijana ja jäi eläkkeelle v 2011. Hän on tehnyt julkaisuja ja kirjoittanut lukuisia lehtiartikkeleita levittäen yrtti- ja rohdostietoutta sekä pitänyt yrttiviljelykursseja ympäri Suomea. Hän on siis yrttiguru ja valloittava luennoitsija. Ennen Suomeen muuttoaan hän viljeli kotimaassaan Unkarissa mm. laventelia ja viinirypäleitä Tokaiji-viiniä varten. Nyt yliagronomi Bertalan Galambosi tulee kertomaan Järvenpäähän unkarilaisesta ruokakulttuurista. Järvenpään Suomi-Unkari Seuran järjestämään tilaisuuteen torstaina 21.11. klo 18.30 Seutulantalossa (Tekninen keskus, Seutulantie 12) on vapaa pääsy.