Komennus Budapestiin

”Komennus Budapestiin” –

suurlähettiläs Pertti Torstilan luento Unkarin kulttuurikeskuksessa 22.3.

Valtiosihteeri, suurlähettiläs Pertti Torstila palveli diplomaattina Unkarissa kahteen otteeseen, ensin 1976-78 ja uudelleen 1992-96. Ensimmäinen komennus vei silloisen rautaesiripun taakse, itäblokin Unkariin, toinen taas sosialismin romahduksen jälkeen omaa tietä etsivään maahan.

Pertti Torstilan vastikään ilmestynyt kirja Komennus Budapestiin (Siltala, 2022) kertoo näistä kokemuksista ja havainnoista: miltä Unkarin yhteiskunta ja arki näytti ennen järjestelmänmuutosta ja sen jälkeen suomalaisen diplomaatin näkökulmasta, miksi Unkari oli kiinnostava asemamaa, johon Suomella on kaukaisesta kielisukulaisuudesta ja maantieteellisestä etäisyydestä huolimatta erityinen suhde. Työn ohella Torstilalla on kehittynyt monenlaisia henkilökohtaisia siteitä Unkariin, josta on tullut hänelle lempimaa.

Luento alkaa tiistaina 22.3. klo 18. Kirja Komennus Budapestiin on ostettavissa tilaisuuden yhteydessä erityishintaan.

Tilaisuus on suomenkielinen. Vapaa pääsy.

Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan ma 21.3. mennessä osoitteessa hungarian.culture@unkarinkulttuuri.fi. Vahvistamme ilmoittautumiset kirjallisesti.