Jannen piknikillä la 13.8.2022

Järvenpäässä järjestetään vuosittain elokuussa jo perinteeksi muodostunut Jannen piknik. Kävelykadulle on järjestäjä Sykettä ja Sinfoniaa -yhdistys kasannut pöytiä valmiiksi ja kattanut ne valkoisin liinoin ja kukin. Yhdistykset ja muut seurueet ovat voineet varata isännöidäkseen pöydän tai useamman, joille kaikki vierailijat ovat tervetulleita.

Aurinkoisessa hellesäässä elokuun 13. päivänä on hauska tavata tuttuja ja tuntemattomia näin ennen syksyn tapahtumien käynnistymistä. Kuulemme tuoreita terveisiä ystävyyskaupungistamme Vácista, jossa mm. yhdistyksemme aktiivit Osmo ja Aira sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eemeli vierailivat Váci Világi Vigalomista heinäkuun lopulla. Järvenpääläisiä päättäjiä ja luottamushenkilöitä on vieraillut tällä vuosittain järjestettävällä festivaalilla ja samalla tavannut paikallisia kaupungin johtohenkilöitä, nyt kevään vaalien jälkeen taas uusia kasvoja. Erilaisia järvenpääläisiä ryhmiä on ollut myös esiintymässä juhlilla useamman kerran.

Kuulemme myös Unkarin tämän hetkisen tilanteen takia jonkun piknik-kävijän kiukun ja haluttomuuden olla missään tekemisissä Unkarin tai unkarilaisten kanssa. Kuulemme usean vieraan muistelevan matkojaan Unkariin ja jonkun kertovan kuinka majoittamisesta alkanut tuttavuus on jatkunut yhteydenpitona vuosikymmeniä. Naapuripöydässä piipahtaa Veikko, joka voitti vuosia sitten Unkari-tapahtumassamme järjestetyn Rubikin kuution nopeuskisan. Nyt jo lukion aloittaneella Veikolla ei oikein ole muistikuvaa tapahtuneesta. Niin se aika kuluu.

Onneksi pöytämme on varjossa katoksen alla, sillä lämpötila on kohonnut nopeasti, kun yhdeltätoista aloitimme. Sää on siis mitä loistavin piknikille emmekä muistele viime vuotta, jolloin satoi aamusta alkaen ja jätimmekin piknikin väliin. Silloin tarjottavaksi hankitut luumut joutuivatkin sitten rommilla maustetuksi soseeksi. Tänä vuonna siis pääsimme tarjoilemaan Helin ja Liisan kanssa vieraille mm. unkarilaisia luumuja ja kahvia. Materiaalijakona tällä kertaa oli vain Suomi-Unkari-lehtiä. Naapuripöytää isännöi Tuusulanjärven Suomi-Saksa yhdistys, jonka kanssa asiaan palataan syksymmällä yhteisen pikkujoulun merkeissä. Piknik-päivän lopussa saimme vielä Liisan kanssa maistaa heidän pöytänsä antimia, kolmea erilaista erittäin herkullista saksalaisleivonnaista. Kiitos. Jannella tavataan taas ensi vuonna! Tästä on hyvä jatkaa syksyn toimintaa.