Tee itsellesi unkarilaisen kylän pienoismalli. Voit tulostaa kylänäkymän verkosta paksuhkolle paperille, leikata ja koota pienoismalliksi. Vaihtoehtona on versio, jonka voi itse värittää ennen leikkaamista.

Voit myös tilata askarteluun sopivan valmiin A3-kokoisen värikuvan ja pienoismallin pohjalevyn hyvälle pahville tulostettuna. Hinta ja tilausohjeet tulevat tähän lähipäivinä.

Kylänäkymään on yhdistetty aineksia eri alueilta, joten se ei edusta kansatieteellisesti mitään tiettyä perinnettä. Tässä kylässä voit nähdä valkoiseksi kalkittuja taloja, ruokokattoja, transilvanialaisen kirkon muureineen ja puuportteineen, vinttikaivon, haikaranpesän, unkarilaisia koiria, hanhia ja kirjavia kanoja, auringonkukkia, unikoita ja viiniköynnöksiä sekä kylän asukkaita ja retkeilijöitä.

Pienoismallin on piirtänut Suomi-Unkari Seuralle Andreas Heise, Helsingissä asuva on 58-vuotias saksalainen arkkitehti, kuvataiteilija ja puuseppä. Hän on tehnyt mm. arkkitehtuuri- ja muita suunnitelmia, lavasteita TV:lle ja elokuviin, kirjankuvituksia, eläinaakkosia ja Helsingin kirjamessuille 2008 Italian, Ranskan, Saksan ja Unkarin kulttuurikeskusten yhteisen osaston arkkitehtuurin. Heize asuu Helsingissä ja on Goethe-Instituutin johtajan puoliso. Hän kertoo pitävänsä vakavista vitseistä ja pidättyväisestä ironiasta ja toteaa, ettei ole koskaan käynyt Unkarissa.

Lataa kylän osaset

Lataa kylän pohja

Lataa mallikuva

Lataa kuvitukset mustavalkoisina itse väritettäviksesi (zip-paketti, koko n. 4.2mb)