Suomi-Unkari Seuran vuoden päähanke on syksyyn 2016 ajoittuva Unkaria kouluihin -projekti, joka jatkaa neljän vuoden välein vuodesta 1984 järjestettyjen koulujen Unkari-viikkojen perinnettä.

Seura tuottaa aineistoa koulujen ja opettajien käyttöön eri oppiaineisiin. Tavoitteena on aktivoida oppilaita itse tekemällä ja tutkimalla oppimaan uutta keskisessä Euroopassa sijaitsevasta Unkarista, missä puhutaan suomen sukukieltä – sekä edistää opetusalan ja nuorten yhteyksiä Suomen ja Unkarin välillä.

Hankkeen kohteena ovat peruskoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset. Myös päiväkoteja odotetaan mukaan.

Teeman voivat koulut toteuttaa haluamallaan tavalla ja parhaiten kouluille sopivana ajankohtana. Materiaalin valmistumista, toimintapäivää ja mahdollisia unkarilaisia vieraita ajatellen tarkemmaksi ajankohdaksi suositellaan viikkoa 43, jolle osuu niin YK:n päivä (ma 24.10.) kuin Unkarin kansallinen juhlapäiväkin (su 23.10.).

Teemaa on valmistellut työryhmä, jossa on laajasti mukana koulualaa, mm. OPH, OAJ ja pedagogisia opettajajärjestöjä. Seuran paikallisyhdistykset ja jäseninä olevat eri alojen opettajat ovat olleet tärkeässä roolissa viikkojen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Ideoita, materiaalia ja tietoa kilpailusta on Unkaria kouluihin 2016 -teemasivuilla.