Unkari-viikon voi toteuttaa monella tavalla: jossain koulussa Unkari saattaa näkyä kouluruokalassa; toiset haluavat käsitellä Unkari-aiheita laajasti eri oppiaineiden tunneilla. Mahdollisuuksia on monia, ja jokainen löytää varmasti itselleen sopivimman ja mukavimman tavan tutustuttaa oppilaat unkarilaisen kulttuurin monimuotoisuuteen ja värikkyyteen. Ohessa joitakin vinkkejä Unkari-aiheiden käsittelyyn.

  • Aamunavaus: katkelma esim. unkarilaista proosaa, runoja tai satuja. Tietoa unkarilaisesta kirjallisuudesta, lukuvinkkejä lapsille ja kattava unkarilaisen kirjallisuuden lista ja löytyy näiltä sivuilta. Kirjoja on saatavissa kunnallisista kirjastoista ympäri maan.
  • Kotitaloustunnilla valmistetaan ja syödään unkarilaista ruokaa. Järjestetään kokkisota ”unkarilaisista” aineksista (esim. paprika, sipuli, tomaatti, silava, rahka jne.). Artikkeli, reseptejä, kuvia ja lähdemateriaalia löytyy niin Suomi-Unkari -lehdestä 3-08 kuin verkkosivujen kohdasta Tietoa Unkarista.
  • Koulun ruokalassa on unkarilainen viikko tai teemapäivä. Katso Tietoa Unkarista.
  • Matematiikan tunnilla lasketaan unkarilaisia tehtäviä ja Matematiikkalehti solmun sivuilla osoitteessa: http://solmu.math.helsinki.fi (kirjoita hakukenttään unkari). Myös Suomi-Unkari-lehdessä 3-08 on artikkeli unkarilaisesta Varga-Neményin opetusmenetelmästä.
  • Äidinkielen tunnilla palautetaan mieleen suomen ja unkarin kielisukulaisuus. Lue Tietoa Unkarista – artikkeli aiheesta. Kuunnellaan unkarilaista räppiä: www.hiphop.hu, www.rap.hu, www.zeneszoveg.hu
  • Kuvaamataidon tunnilla piirretään tai maalataan kohtaus vaikkapa unkarilaisesta sadusta. Töistä järjestetään näyttely koulussa. Tehdään Vasarelyn taiteen innoittamina OP-taidetta. Osallistutaan sarjakuvakilpailuun.
  • Käsityötunnilla painetaan unkarilaisia ornamentteja tai kokeillaan perinnekirjontaa. Lue artikkelit Tietoa Unkarista -sivuilta. Laakapistoin toteutettu Unkaria kouluihin -hankkeen tunnus löytyy Tietoa Unkarista -valikon kohdasta Tuunaus.
  • Musiikin tunnilla lauletaan esim. Tavaszi szél – Kevättuuli -lauluvihkosesta unkarilaisia lauluja. Laulut ja nuotit ovat saatavilla myös netissä  Unkarin elektronisen kirjaston sivuilla. Järjestetään unkarilaisen musiikin levuraati.
  • Otetaan yhteys unkarilaiseen kouluun ja sen oppilaisiin. Koulujen yhteystietoja ja verkkosivuja mm. osoitteessa: altalanosiskola.lap.hu ja www.sulinet.hu