Évan kaalipata

Mikä lämmittäisi paremmin koleana talvipäivänä kuin unkarilainen kaalipata!

(4 hengelle)

800 g hapankaalia
500 g sianlihaa (kassleria)
2 rkl auringonkukkaöljyä
keskikokoinen sipuli
2 tl  punaista paprikajauhetta
chilipaprika
2 laakerinlehteä
8 kpl mustapippuria
1 rkl suolaa
vettä
kermaviiliä tarjoiluun

Leikkaa liha noin 2 x 2 cm kuutioiksi. Hienonna sipuli ja ruskista hieman öljyssä padassa. Ota pata pois ja sekoita sinne hetken kuluttua paprikajauhe. Laita pata liedelle, lisää lihakuutiot, joita paistetaan sen verran, että liha vähän vaalenee. Lisää pataan mausteet ja hapankaali sekä vettä niin paljon, että pinta nousee aineiden yli. Keitä pataa miedolla lämmöllä noin tunnin verran. Lisää kermaviili valmiiseen pataan tai suoraan lautaselle.