Maailman suurimman mustalaisorkesterin Suomen-kiertue maaliskuussa 2009:

ma 16.3. Helsinki
ti 17.3. Turku
ke 18.3. Hämeenlinna
to 19.3. Joensuu
pe 20.3. Oulu
la 21.3. Lahti
su 22.3. Lappeenranta
ma 23.3. Jyväskylä
ti 24.3. Tampere

100 Gypsy Violins from Budapest

Unkarin parhaista romanimuusikoista koostuva lähes satajäseninen orkesteri saapuu laajalle konserttikiertueelle Suomeen maaliskuussa.

Orkesteri sai alkunsa vuonna 1985, kun lähes kaikki unkarilaiset mustalaismuusikot tulivat tunnetun primaksen Sándor Jaronkan hautajaisiin ja soittivat sen jälkeen yhdessä. Perustamisestaan lähtien orkesteri on esiintynyt sekä Unkarissa että tehnyt lukuisia konserttimatkoja ulkomaille.

100 Gypsy Violinsin ohjelmisto koostuu paitsi kuuluisasta unkarilaisesta czárdás-musiikista, myös klassisen musiikin helmistä (Liszt, Brahms, Strauss) sekä alkuperäisestä unkarilaisesta kansanmusiikista. Orkesteri tunnetaan unkariksi nimellä 100 Tagú Zigányzenekar ja englanniksi myös nimellä Budapest Gypsy Symphony Orchestra.

Ainutlaatuisessa kokoonpanossa soi kaikkiaan 50 viulua, 10 alttoviulua, 10 selloa, 11 kontrabassoa, 9 klarinettia ja 6 simbalomia. 100 Gypsy Violins on valloittanut yleisöjä erityisesti kappaletempojensa kiihkeydellä ja soiton täsmällisyydellä.  Orkesteri soittaa koko konserttinsa ilman nuotteja.

Kapellimestari: Sándor Rigó
Master of Violins: József Csócsi Lendvai
Simbalom: Oszkár Ökrös
Ensiviulut: Béla Berki, László Berki Jr., Flórián Lakatos, Ferenc Lendvai Jr., Tibor Lukács, Ferenc Sárkozi, András Suki
Alttoviulut: Zoltán Horváth, Gyula Oláh
Toiset viulut: Nándor Farkas, Tibor Kolompár
Klarinetit: Dezsö Balogh, András Puporka
Kontrabassot: Gyula Maka, Károly Horváth
Sello: Károly Szegfü