Suomi-Unkari-lehden numero 4-2020 on painettu.

Joulukuun lehti tarjoaa tuhdin paketin luettavaa eri aloilta – aiheina mm. unkarilainen huumori, kirjallisuus, historia, matkailu ja yhteiskunta.

Matkailuun liittyvät raportti nuorisovaltuuskunnan matkalta vuonna 1960 ja Budapestin kaupunginosia käsittelevän sarjan osuus pääkaupungin sydämestä, V kaupunginosasta. Unkarilaisesta kylästä Magyarnándorista kertova sarja päättyy kulttuuritalon, kirkon ja vapaaehtoispoliisin esittelyyn.

Kirjallisuuden ystäville on tarjolla György Dragománin novellin suomennos ’Kuuletko senkin pelkuripuuseppä?’ ja serbianunkarilaisen kirjailijan László Végelin esittely.

Kielipalstalla puhutaan syksyisistä puuhista ja talveen valmistautumisesta. Mikä nyt kukkii -sarjassa kerrotaan talvisesta luonnosta.

Yhteiskunnallisia aiheita ja historiaa käsittelevät artikkelit Historiapolitiikkaa ja sananavapautta, Unkari ja Puola nousivat muita vastaan sekä Vastavallankumouksen vuosi 1920. Tapaus SZFE -artikkelissa pohditaan, kenelle yliopistot kuuluvat.

Unkarilaisen huumorin sarjassa tutustutaan vitseihin ajanjaksolta 1945-1989.

Lehdessä on myös linkkejä virtuaalielämyksiin, joiden aiheina ovat musiikki, näyttelyt, elokuva ja teatteri. Tarjolla on myös linkki pogácsan valmistamisesta kertovaan videoon.

Syksyllä 70 vuotta täyttänyt Suomi-Unkari Seura korostaa yhteistyön edistämistä eri aloilla, ja siihen liittyen joulukuun lehdessä kokonainen aukeama on varattu niiden muiden Suomessa toimivien yhteisöjen esittelyyn, joiden toiminta liittyy Unkariin. Seuran omien jäsenjärjestöjen toiminnasta kuullaan uutisia kuudelta paikkakunnalta eri puolilta maata. Lehdessä jatkuu myös sarja Unkarilaisena Suomessa.

Lehden sisällys löytyy tästä.

Seuran jäsenet saavat lehden jäsenetuna. Suomi-Unkari-lehden voi myös tilata (vuosikerta 30 e) itselle tai vaikka ystävälle.

Lähetä sähköpostia:
toimisto@nullsuomiunkari.fi