Suomi-Unkari-lehden lokakuun numero 3-2020 ilmestyi seuran 10.10. olleen 70. syntymäpäivän alla. Vaikka juhlinta jouduttiin koronaepidemian vuoksi siirtämään seuraavaan vuoteen, jäseniä ja lukijoita kehotettiin nostamaan malja seuralle. Lehdessä kirjoitetaan toiminnasta koronan varjossa sekä juhlista 40 vuotta sitten, jolloin myös perustettiin Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus Helsinkiin. Numeroon on myös koottu kuvia seuran viimeisten kymmenen vuoden toiminnasta.

Koronaan liittyy kaksi artikkelia, joista toinen esittelee sitä, miten Unkarin koulut siirtyivät digiaikaan ja toinen kertoo syksyn korona-aallosta Unkarissa.

Ferenc Juhászin runous on aiheena kirjallisuusesseessä. Kirjallisuuteen liittyy myös Budapest noir -sarjan päättävän Budapestin marraskuu -kirjan esittely.

Kielipalstalla ovat seuran juhlavuoden kunniaksi aiheena juhlapäivät ja juhlintaan liittyvä sanasto. Kieleen liittyvät myös kielisukulaisuudesta kertova artikkeli ja opas unkarin kielen ääntämiseen ja nimien taivutukseen.

Unkarilaisen huumorin sarjassa tutustutaan perheeseen, koulumaailmaan ja eri ammatteihin liittyviin vitseihin.

Pientä unkarilaista kylää Magyarnándoria esittelevässä sarjassa tutustutaan kouluun ja päiväkotiin, ja Budapestin alueista on tällä kertaa esillä Budan kukkuloille kohoava II kaupunginosa.

Yhteiskuntaan ja historiaan liittyy artikkeli Unkarin parlamentin aukion uusvanhasta ilmeestä. Toisessa ajankohtaisessa artikkelissa kerrotaan Elokuva- ja teatterikorkeakoulun SZFE:n opiskelijoiden ja yliopistoväen noususta yliopistovapautta puolustamaan.

Lehden sisällys löytyy tästä.

Seuran jäsenet saavat lehden jäsenetuna. Suomi-Unkari-lehden voi myös tilata (vuosikerta 30 e) itselle tai vaikka ystävälle.

Lähetä sähköpostia:
toimisto@nullsuomiunkari.fi