Suomi-Unkarin marraskuun tuplanumero  3-4/2021 on ilmestynyt.

Suomalaisena Unkarissa -sarjassa esittäytyy Szentendreen kotiutunut toimittaja ja valokuvaaja ja vastaavasti Unkarilaisena Suomessa -sarjassa biologi, josta tuli Helsingissä makkaramestari. Debreceniin töihin muuttaneen opettajan ensi kokemuksista kuullaan alkavassa Ummikkona Unkarissa -sarjassa.

Kaksi artikkelia pureutuu ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin aiheisiin, esillä mm. valtataistelut ensi vuonna Unkarissa käytävien  parlamenttivaalien alla, skandaalit, emoji-julistekampanja ja uusin kansallinen konsultaatio. Tarkastelussa on myös Unkarin sijoittuminen erilaisissa kansainvälisissä indekseissä.

Suomen ja Unkarin sekä laajemminkin kansainväliset suhteet ovat aiheeena kolmen tuoreen kirjan – kansliapäällikön, kulttuurikeskuksen johtajan ja suurlähettilään kirjoittaman – arvoinneissa ja lainauksessa erään toisen suurlähettilään tulevasta kirjasta. Maiden välisiin suhteisiin liittyy myös viimeisimmän István Rácz -palkinnon saajan esittely.

Kuka olet? – En sano… on nimeltään laaja kirjallisuusessee, jonka aiheena on Unkarin kansallisrunoilija Sándor Petőfi.

Musiikkisarjassa tutustutaan Zsuzsa Koncziin ja unkarilaisista tuotteista on vuorossa Tisza cipő -kenkämerkki.

Kokkaajille tarjotaan neljä reseptiä, körözött- ja padlizsánkrém-tahnan, paprikáscsirke-kanan ja madártej-jälkiruoan ohjeet. Oluen ystävien kannattaa tutustua Budapestin olutpaikkoja esittelevään artikkeliin.

Unkarin-matkaa suunnittelevien ja miksei muidenkin kiinnostuneiden iloksi lehdessä esitellään Budapestin VI kaupunginosa Terézváros ja sininen metrolinja 3. Vaellusreittejä käsittelevä juttu houkuttelee Unkariin patikoimaan.

Näin sanot sen unkariksi -kielipalstalla opetellaan lisää eläinten nimiä.

Myös syyskuun puolivälissä aloittanut seuran uusi toiminnanjohtaja esittäytyy ja kertoo ajatuksistaan tuoreessa lehdessä.

Unkarin harrastajat ovat vihdoin päässeet tapaamaan toisiaan juhlissa, konserteissa, elokuvissa, ruokailloissa ja viininmaistajaisissa ja muissa tilaisuuksissa, ja lehdessä onkin kokonaista kolme sivullista uutisia näistä 14:n paikallisyhdistyksen tapahtumista.

Lehden 3&4-2021 sisällys löytyy tästä.

Seuran jäsenet saavat lehden jäsenetuna.

Suomi-Unkari-lehden voi myös tilata (vuosikerta 30 e) itselle tai vaikka ystävälle.

Lähetä sähköpostia:
toimisto@nullsuomiunkari.fi