Suomi-Unkari Seura on jälleen mukana Helsingin Matkamessuilla tammikuussa. Seuran esittelypiste on tuttuun tapaan ystävyysseurojen rivistössä seiskasalissa (7g27y). Olemme paikalla perjantaista sunnuntaihin 17.-19.1.2014.

Budapestin keitaat

Lauantaina 18.1. klo 14.00 lähellä ystävyysseurojen osastoa olevalla lavalla on seuramme tietoisku Budapestista. Norman Langerak haastattelee Anniina Hyttistä, joka kertoo ja näyttää kuvia omista suosikkipaikoistaan – kylpylöistä, rauniokapakoista, näköalakohteista ja muista keitaistaan. Samalla on mahdollisuus oppia matkailijan tärkeimmät unkarin sanat. Tervetuloa kuuntelemaan!

Myös Unkarin maaosasto (7b41) sijaitsee samassa hallissa. Unkarin matkailutoimiston Pohjoismaiden johtaja György Székely on kertonut, että heidän vetonaulansa on tänäkin vuonna Molnár’s Kürtőskalács eli ’putkipullan’ paistajat Budapestista. Tuoksuva ja maistuva kürtőskalács on oiva messutuliainen.

Matkamessut ovat avoinna yleisölle pe 17.1. klo 12-19, la 18.1. klo 10-18 ja su 19.1. klo 10-18. Torstai ja perjantaiaamupäivä on tarkoitettu vain matkailun ammattilaisille.

Budapest suosituin

Budapest tuli ykköseksi brittiläisen Housetrip.com-sivuston kyselyssä, jossa haettiin Euroopan suosituinta viikonloppu- tai lyhytlomakohdetta. Huoneistovuokrausyrityksen verkkosivuilla kyselyyn osallistuneet britit antoivat täydet viisi tähteä useimmiten juuri Budapestille. Unkarin pääkaupungin jälkeen kakkosena oli Lissabon, kolmantena Amsterdam ja neljäntenä Rooma.