SUUNNITTELETKO UNKARIN-MATKAA?

Suomi-Unkari Seura on mukana Matka 2010 -messuilla tuttuun tapaan kuutoshallissa ystävyysseurojen kansainvälisessä rivistössä esittäytymässä ja tarjoamassa tietoa ja vinkkejä matkaa suunnitteleville. Osastomme numero on 6r22.

Samassa hallissa on Unkarin maaosasto (6h46), jossa tietoa jakaa Unkarin matkailutoimisto kumppaneineen. Unkarin matkailutoimiston uusi suomenkielinen Budapestia ja sen ympäristöä esittelevä opas ilmestyy sopivasti Matka-messuille.

Messut ovat avoinna yleisölle 22.-24.1.10 pe klo 12-19 ja la-su klo 10-18. Torstai 21.1. ja perjantain 22.1. aamupäivä on varattu vain ammattilaisille.

 

AJANKOHTAISTA

Unkarissa saat vastinetta rahalle!

Ruotsalaisen X-Change-valuutanvaihtofirman mukaan Unkari on edelleen Euroopan toiseksi paras rahalle vastinetta -kohde. Turistihintaindeksi verrattuna Ruotsiin on 65,00 %.

Kuluttajaneuvontayritys PriceRunnersin kansainvälisessä hinta- ja tuotevertailussa Budapest on neljäntenä Euroopan listalla indeksillä -8,50 %.

Budapestin joulumarkkinat

Sunday Times arvioi pari vuotta sitten Budapestin Vörösmarty-aukion joulumarkkinat Euroopan parhaiksi , eikä syyttä. Joulumarkkinoilla on tunnelmaa, tuoksuja, makuja, uniikkeja unkarilaisia lahjoja ja musiikkiesityksiä. Varaa matkaa varten viikonloppu vuoden 2010 kalenterista ja koe tunnelma itse!

Budapestin talvitarjous

Unkarin ja Budapestin matkailutoimistot, Malév, Budapestin lentokenttä sekä viisikymmentä 3–5 tähden hotellia kannustavat käymään kaupunkilomalla Budapestissa taas tänä talvena tarjoamalla kaksi vuorokautta yöpyvälle yhden ylimääräisen yön ilmaiseksi.

Budapestin talvifestivaali

Budapestin talviopas sisältää ensimmäistä kertaa 3.11.09-28.2.10 järjestettävän festivaalin kaikki tapahtumat.

Pécs 2010

Euroopan kulttuuripääkaupunki 2010 on vierailemisen arvoinen kohde Etelä-Unkarissa.

Festivaalien vuosi 2010

Alkanut vuosi on nimetty Unkarissa Festivaalien vuodeksi. Musiikki-, perinne-, gastro-, urheilu- ym. festivaaleja on pitkin vuotta ja eri puolilla Unkaria.

Suorat halpalennot Budapest-Turku

Wizzair aloittaa helmikuussa suorat lennot Budapest-Turku. Lentoja kaksi kertaa viikossa, lippuja saa alle 50 euroa/meno-paluu (sis. verot, mutta ei esim. matkatavaramaksua).