Tänä kesänä 20. juhlavuottaan viettävä Sziget-festivaali pidetään jälleen elokuun alussa Budapestin idyllisellä Óbudai-saarella. Vuosien varrella Sziget (’Saari’) on kasvanut pienimuotoisesta festivaalista maailmanluokan tähtiä esitteleväksi suurtapahtumaksi. Tänä vuonna parhaan festivaalin palkinnon, European Festival Awardsin, suurten festivaalien sarjassa voittanut Sziget on saanut kiitosta laaja-alaisesta esiintyjätarjonnastaan sekä festivaalin palveluiden ja muun ohjelman massiivisuudesta ja yllätyksellisyydestä. Kesän 2012 festivaalin ajankohta on 6.-13. elokuuta. Viikon musiikkitähtiä ovat mm. nu-metallin ikoni Korn, vaihtoehtorockin suuruus Placebo, The Stone Roses, Bebel Gilberto, Hurts, The Horrors, Steve Aoki ja monet muut. Yhteensä festivaaleilla tullaan näkemään satoja esiintyjiä, ja juhlavuoden esiintyjäkaarti päivittyy kevään mittaan.

Musiikkielämysten rinnalla Szigetissä voi kokea myös paljon muuta. Edellisillä festivaaleilla on toiminut mm. vihkikappeli, jääkiekkokaukalo, huvipuisto ja ulkoilmaelokuvateatteri ja nähty mittava määrä eurooppalaisten nuorten taiteilijoiden performansseja ja kuvataidetta. Festivaalin vuotuisiin perinteisiin kuuluu vahva taideohjelma myös muun kuin musiikin tai kuvataiteen alalta. Sirkus-, teatteri-, elokuva- ja muun kulttuuriohjelman sisältö tarkentuu myöhemmin keväällä. Luonnollisesti festivaalialueelta löytyy ravintoloita, kahviloita, klubeja ja kauppoja, mutta nekin ovat toteutettu tavalla, joka poikkeaa tavanomaisesta festivaalitarjonnasta. Szigetin kohdalla oleellisen lisän festivaalin uniikkiin ilmapiiriin tuovat sen sadattuhannet kävijät, jotka edustavat yli 60 kansalaisuutta.

Juhlinta Óbudai-saarella tapahtuu myös ympäristöä kunnioittaen. Melurajoista ja kierrätyksestä pidetään huolta ja noin kuukauden kestävä alueen kunnostus tapahtuu heti festivaalin jälkeen. Lippuja festivaalille myy Suomessa Tiketti. Myynnissä on niin viikkopassi, johon kuuluu leirintämajoitus, kuin päiväkohtaisia lippuja ilman majoitusta. Huhtikuun loppuun asti liput on mahdollista hankkia edullisempaan Early Bird -hintaan.