Suomi-Unkarin tuorein numero 2-2021 on ilmestynyt.

Kokosimme lehteen juttuja matkakuumetta helpottamaan ja Unkarin matkaa vaikka ensi vuoteen suunnittelevien avuksi.  Esittelyssä ovat Sininen Kéktúra-vaellusreitti sekä Budapestin ja muun Unkarin luontomatkailusovellukset. Toden ja unelmien pusta, Hortobágyn esittely ja pustan sanastoa ovat nostoina lehdestä kahdenkymmenen vuoden takaa. Matkailuun liittyvät myös Tuntematon Budapest -sarjan osa Hegyvidék ja metrosarjassa punaisen metrolinja 2:n esittely.

Kesään sopivina resepteinä tarjotaan lecsó-paprikamuhennoksen ja lángos-katuruokaherkun ohjeet sekä unkarilaisen spritzerin kaltaisen fröccs-sekoituksen ohje monine muunnelmineen.

Nämä klassikot kannattaa lukea -sarjan aloittaa Maailma uutena -novellikokoelma. Lukusuosituksena on myös kevään uutuus, Tibor Noé Kissin Inkognitó-kirja.

Suomalaisena Unkarissa -sarjassa esittäytyy Balatonin seudulle muuttanut nuori hevosyrittäjä.

Kielipalstalla opetellaan lemmikkien ja kotieläinten nimiä unkariksi.

Ensimmäinen Suomi-Unkari-lehti ilmestyi keväällä 1981 eli 40 vuotta sitten. Nostamme sen kunniaksi esiin juttuja vuosien varrelta, tässä lehdessä toimitusneuvoston pitkäaikaisen puheenjohtajan, professori Aarne Laurilan kolme kirjoitusta aivan ensinumeroista. Näistä ’Minun Unkarini: Kevätpäivästä talouskeskusteluun’ ilmestyi numerossa 1-1981.

Lehden 2-2021 sisällys löytyy tästä.

Seuran jäsenet saavat lehden jäsenetuna.

Suomi-Unkari-lehden voi myös tilata (vuosikerta 30 e) itselle tai vaikka ystävälle.

Lähetä sähköpostia:
toimisto@nullsuomiunkari.fi