Kino Engel 1 (Sofiankatu 4, Helsinki)

 

Tekstitys englanniksi

Vapaa pääsy

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen ja Suomi-Unkari Seuran 1980-luvulla aloitettu Unkarilaisen elokuvan sarja jatkuu. Syksyllä 2017 nähdään kolme tunnelmaltaan hyvin erilaista elokuvaa. Esitykset lauantaisin klo 14.

Tulosta esite tästä.

 

la 28.10. klo 14.00      

SZABOLCS HAJDU: ERNELLÁÉK FARKASÉKNÁL /

IT’S NOT THE TIME OF MY LIFE (2016)

Käsikirjoitus ja ohjaus: Szabolcs Hajdu; kuvaus: Tibor Máthé; musiikki: Zbigniew Preisner. Pääosissa: Imre Gelányi, Lujza Hajdu, Szabolcs Hajdu
Kesto 81 min. Väri. Engl. tekstitys

Vanhat ja uudet ristiriidat nousevat esiin pitkänlinjan elokuvatekijän, Szabolcs Hajdun palkitussa elokuvassa, jossa pääosaa esittää Hajdun oma perhe. Vaimon sisar Ernella saapuu perheensä kanssa yllättäen Skotlannista ja Eszterin perhe on velvollinen vastaanottamaan heidät. Yhteiselo ei kuitenkaan suju kitkatta.
Pikkurahalle tehty elokuva nähtiin myös tämän kesän Sodankylän elokuvafestivaaleilla: ”Karlovy Varyn pääpalkinnon napannut, hallittu ja oivaltava keski-iän ja perhesiteiden kuvaus kuplii pitkään lopputekstien jälkeen” (MM).

 

la 11.11. klo 14.00

ÁRPÁD SOPSITS: A MARTFÜI RÉM /

STRANGLED (2016)

Käsikirjoitus ja ohjaus: Árpád Sopsits, kuvaus: Gábor Szabó; musiikki: Márk Moldvai
Pääosissa: Károly Hajduk, Gábor Jászberényi, Zsolt Anger
Kesto: 123 min. Väri. Engl. tekstitys.

”Tässä maassa ei ole sarjamurhaajia. Onko selvä?”

Elokuva perustuu tositarinaan; Mártfűn hirviö on sosiaalinen, poliittinen ja psykologinen trilleri, jonka tapahtumat sijoittuvat Unkarin 60-luvun maaseudulle, jolloin pienen kaupungin sarjamurhat olivat sokki koko yhteiskunnalle. Elokuvassa murhaaja vaanii nuoria naisia, samalla yhden uhrin tuttu on syytettynä ja tuomittuna. Päättäväinen etsivä saapuu tapahtumapaikalle ja haluaa avata jutun samaan aikaan kun painostuksen alla oleva syyttäjä haluaa tuomitun miehen pikaisesti hirteen. Hyvin tehty rosoinen trillerin sieppaa katsojan poikkeavan rikoksen ja rangaistuksen tutkimiseen. Laajeneva tarina on hyvä kuvaus kolkosta tapahtumasta.

 

la 25.11. klo 14.00

ATTILA SZÁSZ: FÉLVILÁG /

DEMIMONDE (2015)

Ohjaus: Attila Szász; käsikirjoitus:: Norbert Köbli; kuvaus: András Nagy; musiikki: Gergely Parádi
Pääosissa: Patricia Kovács, Dorka Gryllus, Laura Döbrösi
Kesto: 88 min. Väri. Engl. tekstitys.

Tammikuussa 1914 jäinen Tonava tuo rantaan matkakorin, jossa on kuollut nainen. Korissa on kuulu kurtisaani Elza Mágnás, josta kirjoitettiin aikoinaan New Yorkissa saakka.

Kolmen naisen tarina kietoutuu yhteen elokuvassa. Kuuluisa kurtisaani, hänen taloudenhoitajansa ja heidän palvelijansa elävät 1910-luvun Budapestissä. Naisten intohimoinen, bizarri ja monimutkainen suhde voi johtaa ainoastaan yhteen asiaan – murhaan.

JH

http://www.helsinki.balassiintezet.hu/

www.suomiunkari.fi