Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen ja Suomi-Unkari Seuran 1980-luvulla aloitettu Unkarilaisen elokuvan sarja jatkuu. Helmikuussa 2019 nähdään kolme tuoretta elokuvaa.

Lauantaisin klo 14 Kino Engelissä (Sofiankatu 4, Helsinki).
Vapaa pääsy.
Tekstitys englanniksi.
Järj. Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus ja Suomi-Unkari Seura

Lataa tästä esite (pdf)


2.2. klo 14.00

LILI HORVÁTH:  THE WEDNESDAY CHILD (SZERDAI GYEREK, 2015)

Käsikirjoitus ja ohjaus: Lili Horváth; kuvaus: Róbert Maly; musiikki: Gábor Presser.
Pääosissa: Kinga Vecsei, Szabolcs Thuróczy, Zsolt Antal.
Kesto: 1 h 34 min.
Väri. Engl. tekstitys. K16.

Kasvutarina tytöstä, jonka täytyy ryhtyä äidiksi elettyään oma lapsuutensa ilman äitiä. Draaman päähenkilönä on 19-vuotias Maja (Kinga Vecsei), joka tahtoo välttää oman kohtalonsa toistumisen taistelemalla nelivuotiaan poikansa huoltajuudesta. Maja ei ole tottunut ottamaan vastuuta päätöksistä, mutta uuden rakkauden myötä Majalle tarjoutuu siihenkin tilaisuus, mikäli hän on valmis ottamaan sen vastaan. The Wednesday Child on palkittu, Lili Horváthin ensimmäinen pitkä elokuva.


9.2. klo 14.00

PÉTER POLITZER: MANHOOD (FÉRFIKOR, 2017)

Käsikirjoitus ja ohjaus: Péter Politzer; kuvaus: Péter Kósa; musiikki: Chris Allan Tod.
Pääosissa: Márton Szipál, Samu Fischer, Antónia Bodó, Péter Vass, Cecília Esztergályos.
Kesto: 1 h 19 min.
Mv. Engl. tekstitys. S.

Elämänmakuisessa, kauniissa ja visuaalisesti vahvassa draamassa vilkaistaan kolmen budapestiläismiehen elämään. 91-vuotiaan valokuvaajan ja levyjen väärentäjän Dezsőn (Márton Szipál) aika on kortilla. Nelikymppinen kontrabasisti Frank (Péter Vass) hukkaa kotiavaimensa, mikä romuttaa hänen hyvin suunnitellun päivänsä. Murrosikäisen Samun (Samu Fischer) taas pitää kohdata viikon ajan koulun, ystävyyden ja rakkauden haasteet yksikseen. Manhood on lyhytelokuvistaan tunnetun Péter Politzerin ensimmäinen pitkä elokuva.


16.2. klo 14.00

GÁBOR HERENDI: KINCSEM (2017)

Ohjaus: Gábor Herendi; käsikirjoitus: Gábor Herendi, Bálint Hegedűs; kuvaus: Péter Szatmári; musiikki: Róbert Hrutka. Pääosissa: Ervin Nagy, Andrea Petrik, Tibor Gáspár, József Gyabronka, Tamás Keresztes, Lehel Kovács, Zoltán Rátóti, Mónika Balsai, Zalán Makranczi.
Kesto: 2 h 2 min.
Väri. Engl. tekstitys. K12.

Romanttinen seikkailuelokuva Ernő Blaskovichista (Ervin Nagy), joka on menettänyt koko omaisuutensa Habsburgeja vastaan käydyn vuosien 1848–1849 vapaussodan jälkeen, ja Kincsem-nimisestä uskomattomasta kilpahevosesta, jonka avulla miehen onni voi kääntyä. Blaskovichilla on kana kynittävänä paroni von Oettingenin (Tibor Gáspár) kanssa, mutta hän rakastuukin tämän tyttäreen, Klaraan (Andrea Petrik). Onko rakkaus vai kosto tärkeämpi? Kincsem on tositarinoihin perustuva elokuva, joka on noussut Unkarissa suursuosioon.   – ST