SUOMESSA JÄRJESTETTÄVIÄ KIELIKURSSEJA

Alkeet ja jatko kesäyliopistossa

Helsingin seudun kesäyliopisto alkeiskurssi 24.6.-11.7.2019 ma-to klo 17.30-20, paikka Ratapihantie 13. Kurssimaksu 95 €. Ilmoittautumiset 18.6. mennessä.

Helsingin seudun kesäyliopiston jatkokurssi 5.8.-22.8.2019 ma-to klo 16.30-19, paikka Hattulantie 2. Kurssimaksu 95 €. Ilmoittautumiset 30.7. mennessä.

Molemmilla kursseilla opettajana Katalin Dabóczy. Lisätietoja tästä.

Alkeiskurssi syksyllä Kalliolassa

Alkeiskurssilla 10.9.-3.12.2019 opiskellaan keskeisiä perusasioita, joita tarvitaan esimerkiksi matkoilla Unkarissa. Oppikirjana Unkaria helposti 1, opettajana Norman Langerak ja paikkana Sturenkatu 11, Helsinki. Kurssimaksu 75 €. Ilmoittautumiset 2.9. mennessä. Lisätietoja tästä.

Helsingin SUS:n syksyn kurssit

Helsingin Suomi-Unkari Seuran unkarin kielikurssit jatkuvat jälleen syyskuusta 2019 alkaen Ildikó Koivuvuon johdolla seuraavasti:

Alkeet ma klo 16.30 – 18.00, alkaa 9.9.

Jatko I ma klo 18.00 – 19.30, alkaa 9.9.

Jatko II ke klo 16.30 – 18.00, alkaa 11.9.

Keskustelu ke klo 18.00 – 19.30, alkaa 11.9.

Oppitunteja syksyllä 14 x 2 tuntia. Kurssimaksu lukukaudelta on 65 € seuran jäsenille, muilta 80 €. Kurssipaikka Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, Kaisaniemenkatu 10. Oppikirjoja Unkaria helposti 1 ja 2 voi ostaa edullisesti opettajalta.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: ildiko.koivuvuo@nullgmail.com. Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa.

Unkaria helposti verkossa

Opiskele unkarin kielen alkeet helposti verkossa!

Kurssin pituus on 10 viikkoa (2.9.-10.11.2019). Opiskelu ei ole sidottu tiettyyn ajankohtaan, vaan voit opiskella silloin, kun sinulle sopii. Oppimisalustana on helppokäyttöinen Moodle-alusta, jonne uusi materiaali ilmestyy viikoittain. Myös tehtävät palautetaan Moodleen.

Tarvitset opiskelua varten ainoastaan tietokoneen ja internet-yhteyden. Opetusmateriaali sisältyy kurssin hintaan. Opettajana Irene Wichmann.

Kurssimaksu on seuran jäsenille 65 € ja muille 80 €.

Sitovat ilmoittautumiset: irene.wichmann@nullalumni.helsinki.fi.
Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa.

Pirkan opiston verkkokurssi

Unkarin kieltä ja kulttuuria verkossa, taso A2.
Aika: 18.9.-27.11.2019
Opettaja: Viktória Tóth

Nyt voit opiskella unkaria verkossa silloin, kun sinulla on aikaa ja siellä, missä juuri olet. Moodle-oppimisympäristössä saat viikoittain tehtäviä, vinkkejä opiskeluun ja henkilökohtaisen palautteen opettajalta. Lisäksi voit olla jatkuvasti yhteydessä myös muihin kurssilaisiin. Tärkeä osa kurssista on myös tutustuminen Unkarin kulttuuriin. Kurssi soveltuu parhaiten noin kaksi vuotta opiskelleille, mutta opettaja muokkaa tehtävien aiheita ja tasoa tarpeen mukaan. Kurssilla otetaan erikseen huomioon myös ne, jotka elävät puoliunkarilaisessa perheessä ja joilla on talo/asunto Unkarissa ja tarvitsevat siihen liittyvää sanastoa. Tarvitset tietokoneen, nettiyhteyden ja mikrofonikuulokkeet sekä internetin peruskäyttötaidot. Saat ennen kurssin alkua sähköpostitse tarkemmat ohjeet.

Osallistujia: 8-15
Kurssimaksu: 42 €

Ilmoittautuminen kurssille alkaa 16.8.2019  klo 10.00
osoitteessa https://opistopalvelut.fi/pirkanopisto/course.php?l=fi&t=14606

UNKARISSA JÄRJESTETTÄVIÄ KIELIKURSSEJA

Kaikille avoimia unkarin kielikursseja järjestetään Budapestissä, Debrecenissä, Pécsissä ja Szegedissä. Ympäri vuoden pidettäviä kursseja on tarjolla mm. Budapestissä ja Debrecenissä.

Balassi-instituutin kesäyliopisto, Budapest

Balassi-instituuti järjestää kesäopetusta.

Balassi-instituutin kielikursseja (ympäri vuoden)

Balassi-instituutti järjestää kielikursseja ympäri vuoden. Tarjolla on monipuolista koulutustarjontaa, ja kurssien kesto vaihtelee parista viikosta useisiin kuukausiin.

Debrecenin kesäyliopisto (kielikursseja ympäri vuoden)

Debrecenin kesäyliopisto järjestää kielikursseja pitkin vuotta, ja pituudet voivat vaihdella viikosta lukuvuoteen. Kursseja on tarjolla sekä vasta-alkajille että edistyneille. Kesäyliopiston yhdistettyjä kieli- ja kulttuurikursseja järjestetään 21.7. – 17.8.2019 välisenä aikana, vaihtoehtoina on joko kahden viikon tai kuukauden kestävä kurssi.

Debrecenin kesäyliopiston Budapestin-yksikkö (kielikursseja ympäri vuoden)

Tarjolla on mm. kahden ja kolmen viikon intensiivikursseja pitkin vuotta. Myös iltapäivisin pidettäviä kursseja järjestetään. Opetusta on kaikilla taitotasoilla. Lisätietoja tästä.

ELTE-yliopiston kesäyliopisto, Budapest

ELTE-yliopisto järjestää unkarin kielen kesäopetusta jo 25. kerran. Aamun kielituntien jälkeen on tarjolla Unkarin kulttuurista, taiteesta ja historiasta kertovia luentoja. Luvassa on myös retkiä ja kulttuuritapahtumiin osallistumista. Kesäyliopisto pidetään 29.7. – 23.8.2019 välisenä aikana, mutta myös kahden tai kolmen viikon pituinen osallistuminen on mahdollista. Hakuaikaa on 10. heinäkuuta asti.

Pécsin yliopisto (kielikursseja ympäri vuoden)

Unkaria voi opiskella yliopistossa ympäri vuoden, jopa kokonaisen syys- tai kevätlukukauden tai lukuvuoden verran.

Pécsin kesäyliopisto tarjoaa kahden ja neljän viikon intensiivikursseja, joilla tutustutaan myös Pécsin kaupunkiin ja lähialueisiin. Kurssit alkavat 21.7. ja loppuvat joko 4. tai 18. elokuuta. Hakemus tulee lähettää 1. heinäkuuta mennessä.

Szegedin kesäyliopisto

Kesäkoulu järjestetään 14.7. – 10.8.2019. Kurssin voi käydä 2 tai 4 viikon mittaisena, ja aikatauluissa on joustovaraa. Kielituntien lisäksi on myös kulttuuriohjelmaa. Hakuaikaa kursseille on 30.6.2019 asti.

 

Artikkelikuva: Pécsin kesäyliopiston sivut