Suomi-Unkari Seuran koordinoiman kaksivuotisen suomalais-italialais-saksalais-unkarilais-virolaisen Hungarobox-hankkeen (EU / Grundtvig-oppimiskumppanuus / HUNGAROBOX – Survey of Hungarian online glossaries and vocabulary exercises) tulokset ovat nyt kaikkien käytettävissä, kun sivusto on avattu osoitteessa

www.hungarobox.eu

Sivuille on koottu paljon mielenkiintoista aineistoa:

SANASTO

Hungarobox-partnerit kokosivat pilottina tieto- ja viestintätekniikan alan kuusikielisen sanaston (unkari, englanti, viro, suomi, saksa, italia).  Projektin tavoitteena oli kerätä yhteen jokapäiväisessä sähköisessä viestinnässä käytössä olevia sanoja ja ilmauksia.

Ehdota yhtä sanaa!

Minkä sanan haluaisit lisätä tieto- ja viestintätekniikan alan sanastoon? Ehdotusten pohjalta valitaan yksi lisäsana, jolloin verkkosanasto sisältää 365 hakusanaa, yhden vuoden jokaiselle päivälle.

HARJOITUSPAKETTI

Hungarobox-projektin yhteydessä laadittiin myös harjoituspaketti tieto- ja viestintätekniikan alan sanaston opiskeluun. Tässä vaiheessa harjoitukset ovat pdf-muodossa.

Noin 100 erilaista tehtävää (tasot B1-B2, muutama myös C1) on ryhmitelty seuraavasti: leikilliset, sanavarastoa kehittävät, kieliopilliset sekä tekstin tuottamiseen ja tekstin ymmärtämiseen tähtäävät harjoitukset.

ESITELMIÄ, ARTIKKELEITA, LINKKEJÄ

Sivuille on koottu myös Hungarobox-seminaareissa ja muissa tilaisuuksissa pidettyjä esityksiä, artikkeleita, hyödyllisiä linkkejä sekä  listattu olemassa olevia unkarin verkkosanastoja partnerimaiden kielillä.

Sivuja työstetään ja täydennetään vielä, ja kaikenlainen palaute on tervetullutta!

*

Opetatko unkaria?

Suomessa toimivat unkarin opettajat ovat jälleen koolla Helsingissä 13.-14.11.2015 järjestettävässä seminaarissa. Paikka: Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, järjestäjät UKTK, Budapestin Balassi-instituutti, Suomi-Unkari Seura ja Suomen unkarilaisten yhdistys.  Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
hungarian.culture@nullunkarinkulttuuri.fi