Kentältä kaupunkiin

Budapestin Ferenc Liszt International Airport lentoaseman terminaalista (2A ja 2B) pääsee kaupungin keskustaan usein eri tavoin.
www.bud.hu

AIRPORT-MINIBUSSI
Airport-minibussi kuljettaa matkustajat ovelta ovelle. Palvelutiski on saapumisaulassa, johon ilmoittaudutaan ja maksetaan lippu etukäteen. Kuljetuksen voi varata myös meno-paluuna, jolloin hinta tulee edullisemmaksi. Minibusz toimii kuten Yellow Line Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Minibussi keskustaan maksaa n. 1900-4900 forinttia (6-21 €)/ henkilö riippuen kohteesta ja matkustajamäärästä.
https://www.minibud.hu/en

FŐTAXI
Lentoaseman virallinen taksiyritys on puna-valkotunnuksinen Főtaxi, joka kuljettaa lentoasemalta mihin tahansa kohteeseen Budapestissa ja kaupungista lentoasemalle. Palvelutiski on lentoaseman ulko-ovien tuntumassa. Tiskiltä varataan taksi, josta saa kuitin. Kuitissa on taksin rekisterinumero. Virkailijat ohjaavat oikeaan autoon. Taksi keskustaan maksaa noin 6700 forinttia (n. 21 euroa).
www.fotaxi.hu

BUSSI

Bussi 100E on suora bussilinja lentokentältä keskustaan. Bussi liikennöi lentokentältä keskustaan/Deák Ferenc -aukiolle kahdenkymmenen minuutin välein klo. 05.00 – 01.20 ja toiseen suuntaan klo. 03.40-00.40  ja matka lentoasemalta keskustaan kestää 30-40 minuuttia.

Pysähdyspaikat: Kálvin tér (M3 Metro), ja Astoria (M2 Metro)

Bussiin käy vain 900 forintin (n. 2,80 €) erikoislippu, jonka voi ostaa lentokentän BKK-palvelupisteistä ja niiden vieressä sijaitsevista lippuautomaateista. Jos ostat lipun kuljettajalta, varaa käteesi tasaraha.

Bussi 200E ‒ M3 (sininen) Kőbánya-Kispest -metroasema.
Joukkoliikenteen bussi 200E Kőbánya-Kispestin metron pääteasemalle liikennöi lentoasemalta klo. 04.00-23.00. Kertalippuja voi ostaa lentoaseman kioskista 350 forintin (n. 1,20 euron) tai kuljettajalta 450 forintin hintaan. Kőbánya-Kispestin metron pääteasemalle matka kestää noin 25 minuuttia. Kőbánya-Kispestistä voi matkustaa sinisellä metrolinjalla (M3) ydinkeskustaan, Deák térille. Metroon tarvitaan uusi lippu. Yöbussi 900 vie suoraan keskustaan.

Bkk:n lipputoimistot löytyvät molemmista terminaaleista (2A ja 2B). Valikoimassa ovat kaikki julkisen liikenteen matkaliput. www.bkk.hu

Terminaalin matkailuinfopisteistä saa lisätietoja, esitteitä ja karttoja.