Kahden puolen Tonavaa levittäytyvä Budapest on mainio matkakohde myös talvella. Tuttujen kahviloiden, kauppahallien ja kylpylöiden lisäksi kannattaa etsiä myös uusia paikkoja. Tässä vinkkejä vuodenvaihteen matkalle.

We Love Budapestin sivuilta löytyy tapahtumatietoja ja erilaisia suosituslistoja myös englanniksi: welovebudapest.com

Budapestin matkailutoimiston infopiste mm. lentokentällä ja Deák térillä osoitteessa Sütő u. 2:  www.budapestinfo.hu

MÜPAn klassisen musiikin ja jazz-konserteista sekä muusta ohjelmasta löytyy tietoa unkariksi ja englanniksi (mupa.hu), samoin Liszt-musiikkiakatemian konserteista (zeneakademia.hu). Oopperatalo on edelleen remontissa, mutta oopperaa, operettia ja balettia esitetään Erkel Teatterissa (opera.hu). Budapest Music Center keskittyy klassiseen musiikkiin, unkarilaiseen nykymusiikkiin ja jazziin (bmc.hu).

Unkarin kansallisgalleria / Magyar Nemzeti Galéria (mng.hu) sijaitsee Budan Linnavuorella, Kuvataiteiden museo / Szépművészeti Múzeum (mfab.hu) Sankartenaukiolla ja Capa Center (capacenter.hu) keskustassa Pestin puolella.

Huom. Rubensin ja hänen aikalaistensa töitä on esillä Kuvataiteiden museossa eikä Kansallisgallerissa, kuten Suomi-Unkari-lehden 4-2019 sivun 5 kuvatekstissä virheellisesti mainitaan.