Hyvän tuulen swingiä Unkarista Hyvinkäälle – Aamuposti 3.11.

Suomessa usein vieraillut Canarro-yhtye saapuu Hyvinkäälle 4 hengen kokoonpanolla.

Canarro esiintyi Hyvinkäällä ensimmäisen kerran duona vuonna 2013. Tällä kertaa yhtye esiintyy Ravintola Harlekiinissa 15.11. tuoden Hyvinkäälle Budapestin kahviloiden vanhan ajan tunnelmaa. Haastattelimme Canarron viulistia, Tamás Szakália:

Miten olette päätyneet kiertueelle juuri Suomeen?

Monta vuotta sitten esiinnyimme eräässä kahvilassa Budapestissä, ja yleisössä istunut mies tuli juttelemaan. Kävi ilmi, että kyseinen mies on suomalaisissa jazzpiireissä tunnettu Jarmo Kanerva. Hän kutsui meidät Suomeen, ja näin se alkoi. Vuodesta 2011 lähtien teimme melkein vuosittain kiertueita Suomessa duona, ja Jarmo sponsoroi myös ensimmäisen duolevymme, joka ilmestyi Suomessa.

Oletteko aiemmin käyneet Suomessa tähän aikaan vuodesta? Mitä muistatte Suomen synkästä marraskuusta?

Meillä on iloisia muistoja! Majoituimme Jarmon mökillä Enäjärvellä. Saunominen pimeän erämaan keskellä tuntui aluksi pelottavalta, mutta rohkaistuimme lopulta hyppimään lumihankeenkin. Kokemus on unohtumaton.

Muistatteko ensimmäisen konsertin Hyvinkäällä?

Kyllä, kaikki olivat ystävällisiä ja mukavia. Teimme silloisesta kiertueesta lyhyen videon.

Entä Canarron tulevaisuus, mitä on suunnitteilla?

Teemme uutta levyä, joka on meille suuri hanke. Kappaleita esittää kaikki Canarron entisetkin kokoonpanot, ja pyrimme levyllä esittelemään kaikki ne musiikin suuntaukset, joita harrastamme. Perinteinen manouche swing (mustalaisjazz) tarkoittaa viulun ja kitaran yhdistelmää, mutta lisäksi pidämme Django Reinhadtin tyylistä, jossa jazzin vaikutus on olennaista, ja tämän takia mukana on myös piano ja lyömäsoittimet. Levyllä tulee esiintymään laulajina ranskan kielellä laulava nainen, ja romanikielellä laulava mies. Yksi itse laulamani kappale äänitettiin vuosia sitten, ennen äänihuulileikkausta. Esitämme levyllä yhteenvedon Canarron soittamasta musiikista 15 vuoden ajalta.