OSASTON TOIMINTAA

2020 VUOSIKOKOUS PIDETÄÄN ke 30.9.2020 klo 18.00 alkaen os. Lapinkatu 2 A Rovaniemi

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset vuosikokoukseen kuuluvat asiat. Lisäksi on tarkoitus keskustella yhdistyksemme tulevaisuudesta ja tulevasta toiminnasta. Kokouksessa kahvitarjoilu. Tervetuloa!

ESITYS TOIMINTASUUNNITELMAKSI VUODELLE 2020

Yhdistyksemme perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 46 vuotta. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus on suomalaisunkarilaisten kulttuurisuhteiden kehittäminen Rovaniemen seudulla, Unkarin historian ja nykypäivän tuntemuksen levittäminen ja syventäminen sekä Suomen ja Unkarin kansalaisten ystävyyden lujittaminen sekä yhteistoiminnan lisääminen kaikilla elämän aloilla Rovaniemen ja unkarilaisten ystävyyskaupunkiemme Veszprémin ja Ajkan asukkaiden välillä. Tämän vuoden keskeisiä teemoja tulee olemaan eri harrastus- ja ammattialojen saaminen mukaan ystävyyskaupunkiemme vastaavien toimijoiden väliseen yhteistyöhön. Yhdistyksemme tulee järjestämään erilaisia Unkarista kertovia kulttuuritapahtumia ja jaamme tietoa rovaniemeläisille Unkarista ja meidän ystävyyskaupungeistamme.

Tarkoituksen toteuttamiseksi

  • Järjestetään jäsentapaamisia ja erilaisia Unkariin liittyviä tapahtumia sekä seminaareja. Rovaniemellä asuvia ja kaupungissamme vierailevia unkarilaisia kutsutaan mukaan yhteisiin tapaamisiin.
  • Vastaanotetaan ja tavataan ystävyyskaupungeista Rovaniemelle saapuvia kaupungin vieraita ja järjestetään mahdollisuuksien mukaan heille sopivaa ohjelmaa.
  • Tehdään yhteistyötä Rovaniemen kaupungin, seurakunnan ja muiden yhteistyötahojen kanssa unkarilaisten ja Unkarin kulttuurin, historian ja elinkeinoelämän tunnetuksi tekemisessä Rovaniemen seudulla.
  • Avustetaan erilaisia sidosryhmiä ja yhteistyötahoja kontaktien luomisessa Unkariin, erityisesti Veszprémin ja Ajkan seuduille. Keskeisinä teemoina eri ammattialojen saaminen mukaan yhteistyöhön ystävyyskaupunkiemme vastaavien ammattialojen kanssa.
  • Jatketaan yhteistyötä ja stipendiaattien vaihtoa Veszprémin Unkari-Suomi ystävyysseuran kanssa ja tehdään yhteistyötä Ajkan ystävyysseuran kanssa.
  • Osallistutaan pääseuran järjestämiin kokouksiin ja tilaisuuksiin sekä pidetään sääntömääräiset kokoukset.
  • Pidetään yllä suhteita unkarilaisten ystävyyskaupunkien kuvataiteilijoiden kanssa ja avustetaan mahdollisuuksien mukaan kuvataiteilijoita yhteisten taideleirien järjestämisessä Rovaniemellä sekä Unkarissa.
  • Osallistutaan syksyn Unkaria kouluihin tapahtumaan ja Jatketaan toimintaa ystävyyskoulusuhteiden solmimisisessa ja kehittämisessä Rovaniemen sekä unkarilaisten koulujen kesken.