Sibelius – Bartók -juhlakonsertti Vantaalla

ti 8.9. klo 19 Pyhän Andreaan kirkko, Kustaantie 22

Juhlakonsertissa esiintyy kaksi unkarilaista huippumuusikkoa, pianisti Gábor Farkas ja viulisti Zoltán Takács. Konsertin ohjelmisto liittyy Suomen ja Unkarin kuuluisimpien säveltäjien juhlavuosiin: Jean Sibeliuksen syntymästä on tänä vuonna tullut kuluneeksi 150 vuotta ja Béla Bartókin kuolemasta 70 vuotta. Sibeliuksen ja Bartókin lisäksi ohjelmassa on Franz (Ferenc) Lisztin teoksia. Farkas ja Takács perustivat viime vuonna Suomen Liszt-seuran, jonka tarkoituksena on tehdä tunnetuksi säveltäjän tuotantoa ja koota tähän toimintaan musiikin ammattilaisia sekä harrastajia.

Gábor Farkas valmistui pianistiksi Budapestin Liszt-musiikkiakatemiasta. Hän opiskeli myös professori William Grant Naborén johdolla Italiassa Comojärven kansainvälisessä pianoakatemiassa. Farkas on voittanut monia pianokilpailuja sekä Unkarissa että muualla Euroopassa. Farkasin erityislahjakkuus ja hänen huikeat esiintymisensä ovat lumonneet yleisöä ympäri Eurooppaa ja koko maailmaa.

Viulisti ja kamarimuusikko Zoltán Takács on soittanut viimeisten 40 vuoden aikana monissa tunnetuissa orkestereissa, mm. seitsemän vuoden ajan Budapestin sinfoniaorkesterin sekä Unkarin radion Concentus Hungaricus -kamarimusiikkiorkesterin äänenjohtajana. Vuonna 1989 hän sai arvostetun Bartók-palkinnon. Suomessa Takács on asunut 25 vuotta. Hän on toiminut Tapiola Sinfoniettan konserttimestarina, vierailevana konserttimestarina Adelaiden sinfoniaorkesterissa sekä Radion sinfoniaorkesterin ykkösviulun äänenjohtajana. Takács on konsertoinut ympäri maailman niin solistina kuin kamarimuusikkonakin.

Konsertin järjestävät yhteistyössä Vantaan kaupunki, Rekolan seurakunta, Suomen Ferenc Liszt -seura, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus sekä Vantaan Suomi-Unkari Seura.

Vapaa pääsy. Käsiohjelman hinta 5 euroa, tuotto menee lyhentämättömänä muusikoille. Myynti paikan päällä tuntia ennen konserttia.