Suomi ja Unkari käynnistivät vuonna 2008 kahdenkeskisen vaihto-ohjelman nuorille ja nuorten kanssa toimiville. Ohjelmaa hallinnoi Suomessa Suomen nuorisoyhteistyö – Allianssi ry ja Unkarissa Gyermek és Ifjúsági Konferencia eli GYÍK.

Vuoden 2009 haku käynnissä

Allianssi etsii nyt vaihto- ja vierailuohjelmiin Unkariin 6 nuorta suomenruotsalaisten nuorten vaihtoon, 10 nuorta pienten syrjäisten kuntien vaihtoon, 6 kulttuuria harrastavaa nuorta tai ohjaajaa vaihtoon, 8 nuorta Euroopan parlamentin ehdokasta tai aktiivisesti vaalityössä mukana olevaa nuorta, 5 nuorta media-alan toimijaa, 4 nuorta opiskelijajärjestöjen edustajaa, 3 nuorisotutkijaa, 6 varhaisnuorisotyössä toimivaa nuorta.

Vuoden 2009 hakuohjeet Allianssin sivuilla

Pienten paikkakuntien nuoria Unkariin

Asutko maalla tai pienellä paikkakunnalla? Kiinnostaako Unkari? Oletko mukana Suomi-Unkari-ystävyystoiminnassa? Olit tai et, nyt voit päästä Unkariin tutustumaan pienten paikkakuntien nuorten sikäläiseen arkeen. Allianssi järjestää 19.-22.5.2009 vaihdon Unkariin nuorille, jotka asuvat pienellä paikkakunnalla. Vaihdon aikana tutustumme nuorten elämään vastaavissa oloissa Unkarissa. Myös maalla tai pienellä paikkakunnalla nuorille on monenlaista tekemistä. Usein oma aktiivisuus vaikuttaa harrastus- ja toimintamahdollisuuksiin. Tarkoitus on yhdessä pohtia, kuinka nuorten asemaa ja syrjäseutujen kuntia ylipäätään voitaisiin kehittää.

Vaihto on tarkoitettu 18-29 -vuotiaille nuorille. Yhdeksän hengen ryhmää valittaessa etusijalla ovat pienillä paikkakunnilla asuvat nuoret.

Allianssi korvaa lennot HKI-Budapest-HKI, sekä majoituksen ja ruokailut Unkarissa. Kotimaan matkakuluista lähtijät huolehtivat itse. Lähtijöillä tulee myös olla asianmukainen matkavakuutus sekä passi. Ohjelma vaihdon aikana on englanniksi.

Jos Unkarin matka tuntuu kiinnostavalta, kirjoita hakemus ja lähetä se 7.4.2009 klo 16.00 mennessä osoitteella: kirsi.karttunen@nullalli.fi

Lisätiedot

suunnittelusihteeri Kirsi Karttunen / Allianssi
044-7229350