Unkariin on taas päästävä – ystäviä tapaamaan, viikonloppumatkalle, herkuttelemaan, shoppailemaan, kylpylään, luontomatkalle, ratsastamaan, kesälomalle…

Matka 2013 -messuilta kannattaa käydä hakemassa tietoa kohteista sekä majoitus- ja matkustusmahdollisuuksista. Myös näiden sivujen Matkailu-kohtaan päivitetään alkuvuodesta matkailijaa kiinnostavia tietoja (hintatietoja, festivaaleja, Budapestin-lennot).

Suomi-Unkari Seura on tuttuun tapaan mukana Helsingin matkamessuilla tammikuussa. Löydät meidät ystävyysseurojen rivistöstä 7ey13, joka sijaitsee seiskahallissa (7ey1-32).

Seuran osastolla on myynnissä mm. Unkaria helposti taskukoossa -matkailusanastoja (à 10 e) ja nojatuolimatkan Unkariin tarjoavaa Magyar – Maa, ihmiset, kieli -DVD:tä (à 10 e), molemmat edullisina messutarjouksina.

Myös Unkarin maaosasto on samassa hallissa (7d40). Palveluitaan ovat esittelemässä Unkarin matkailutoimisto, termaalijärvestään ja kylpylästään kuulun Hévízin kaupungin matkailutoimisto, Länsi-Balatonin alueellinen matkailutoimisto, Hunguest-hotelliketju ja mm. Újlengyelin kylässä Akác-tanyan matkailutilaa pitävä In-Natura-yritys.

Unkarin osaston vetonaulana on viime vuodelta tuttu Molnár’s Kürtőskalács -liike,  tuoksuvan ja maistuvan putkipullan paistajat Budapestista. Yrittäjä László Molnár on itse hymyilevänä tiskin takana. Kürtőskalácsia kannattaa maistaa ja ostaa kotiin viemisiksi – vaikka jono on välillä pitkä! Budapestin-matkalla löydät Molnár’s Kürtőskalács -liikkeen osoitteesta Váci utca 31 (www.kurtoskalacs.com).

Matka 2013 -messut ovat avoinna yleisölle perjantaina 18.1. klo 12-19, lauantaina 19.1. klo 10-18 ja sunnuntaina 20.1. klo 10-18. Torstaina ja perjantaiaamupäivällä pääsy on vain rekisteröityneille matkailualan ammattilaisille.