Suomi-Unkari Seuran tämänvuotinen päähanke on syksyyn 2008 ajoittuva Unkaria kouluihin -projekti, joka jatkaa neljän vuoden välein vuodesta 1984 järjestettyjen koulujen Unkari-viikkojen perinnettä. Siinä mm. tuotetaan aineistoa koulujen käyttöön ja tiedotetaan yhteistyö- ja vaihtomahdollisuuksista hyvistä kokemuksista kertomalla ja tarjoamalla kanavia eteenpäin. Kohteena ovat nuoret laajemminkin ja mm. matkailuaiheiden myötä koko perhe.

Hanke tavoittaa kaikki Suomen peruskoulun ala-asteet ja yläasteet, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset. Seuramme jäsenissä on paljon opettajia, joiden aktiivisuuteen voidaan tässäkin luottaa omalta osaltaan.

Teeman voivat koulut toteuttaa haluamallaan tavalla ja parhaiten kouluille sopivana ajankohtana. Mahdollisia vieraita ajatellen on kuitenkin valittu lokakuusta 2008 viikko 43, jolle osuu niin YK:n päivä 24.10. kuin Unkarin kansallinen juhlapäivä 23.10.

Jo suunniteltuja toimintamuotoja ovat Suomi-Unkari-lehden teemanumero, seuran verkkosivuille tehtävä kokonaisuus ja opettajien toimintapäivä. Oppilaita aktivoidaan oppimaan itse tekemällä ja tutkimalla, ja nuorille pyritään antamaan myös elämyksiä – niitähän Unkarilla on tarjota monen oppiaineen alalta.

Hankkeen suunnitelmia päivitetään näille sivuille maaliskuusta alkaen.

Oletko opettaja, koululainen tai opiskelija? Tiedätkö hyviä materiaaleja tai kiinnostavia asioita Unkarista? Haluatko mukaan toimimaan tai ideoimaan oman alasi aineistoja? Ota yhteyttä: toimisto@nullsuomiunkari.fi