Hyvinkään Suomi-Unkari Seura 40 vuotta

Hyvinkään Suomi-Unkari Seura juhli 40. toimintavuottaan

null Lauantaina 11.10.2014 liehuivat Hyvinkään kaupungintalon edessä sekä Unkarin että Suomen liput, kun Hyvinkään Suomi-Unkari Seura juhlisti 40 toimintavuottaan. Juhlan aluksi Hyvinkäänkylän Puhallinorkesteri esitti unkarilaisen marssin ja suomalaisen poloneesin ”Kotiseudulle”. Puheenjohtaja Tauno Selkämaa toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi neljänkymmenen vuoden olevan pitkä aika, kun katsoo eteenpäin yhdistyksen toiminnassa, mutta taaksepäin katsottaessa aika tuntuu kuluneen nopeasti.

Hyvinkään sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen tervehti juhlaväkeä kaupungin puolesta ja toivoi ystävyyssuhteiden kantavan tämänhetkisten taloudellisten ja poliittisten haasteiden yli. Unkarin suurlähettilään sijainen György Urkuti luki suurlähettilään terveiset 40-vuotiaalle Hyvinkään Suomi-Unkari Seuralle. Kiitosta sai seuran työ paikallisten tutustuttamisessa unkarilaiseen kulttuuriin.

Juhlapuheen piti Suomi-Unkari Seuran kunniapuheenjohtaja Heikki Koski, joka aloitti puheensa kertomalla Hyvinkäällä 50 vuotta sitten pidetystä keskustelutilaisuudesta, jonka aiheena oli ”Onko Hyvinkää kulttuurikaupunki?”. Silloin kansalaisjärjestöjä ei keskustelussa mainittu. Myöhemmin kansalaisjärjestöjen merkitys on kasvanut, eikä toiminta ja ihmisten välinen ystävyys riipu poliittisista tai taloudellisista suhdanteista.

Kozmács István Kozmács toi terveiset Hyvinkään unkarilaisesta ystävyyskaupungista, Kecskemétistä. Juhlassa julkistettiin tähänastisesta toiminnasta koottu historiikki, ja Hyvinkään Työväen Mieskuoron ryhmä ”Otto Baritones” ilahdutti juhlaväkeä esityksellään.Historiikki