Unkaria kouluihin 2016

Hyvinkään Suomi-Unkari Seura osallistui valtakunnalliseen Unkaria kouluihin tapahtumaan viikolla 41 eli ennen koululaisten syyslomaa. Pitkäaikainen ystävämme István Kozmacs saapui Hyvinkään ystävyyskaupungista Kecskemétistä, ja hän esitteli Unkaria kolmessa eri koulussa. Tilaisuudet olivat mielenkiintoisia ja oikein onnistuneita. Härkävehmaan koulun kaikki oppilaat kokoontuivat torstaina yhden oppitunnin ajaksi saliin kuulemaan tietoa ja terveisiä Unkarista, ja tämän jälkeen erillinen esitys yhdelle luokalle.

Sveitsin lukiossa István esiintyi lakitiedon tunnilla, ja iloksemme tilaisuudesta oli kerrottu etukäteen ja luokkahuone oli täynnä kiinnostuneita osallistujia kurssin ulkopuolelta. Opiskelijoilla oli myös paljon kysymyksiä Unkarin nykytilanteesta.

Perjantaina István vieraili vielä Hakalan koulussa. Hän esitteli Unkaria luokalle, jonka yksi oppilas on ollut isovanhempiensa kanssa esittelemässä Suomea ja Hyvinkäätä Kecskemétissä Sandor Petöfi –alakoulun oppilaille. István jakoi oppilaille kansainvälisen pöllöaiheisen askartelutehtävän, jonka opettaja sanoi teettävänsä oppilailla myöhemmin.

Unkaria kouluihin –tapahtuman siivellä järjestimme myös yleisötilaisuuden Hyvinkään kirjastossa.