Kecskemétin kevätfestivaali jatkuu maaliskuun loppuun saakka

Kevätfestivaalin ohjelma on kehittynyt Kódalyn ja Art Nouveaun ympärille, kertoo Kecskemétin kulttuuri- ja konferenssikeskuksen johtaja Lajos Bak.

Kevätfestivaali järjestetään nyt 32. kerran, ja maaliskuun loppuun saakka 14 tapahtumapaikalla melkein 60 eri kulttuuritapahtumaa odottaa kaupungin asukkaita ja vierailijoita. Lajos Bak korostaa, että kyseessä on yhteistaiteellinen festivaali, jossa laulukilpailujen ja konserttien rinnalle on järjestetty näyttelyitä, teatteritapaamisia, nuoriso- ja jazzfestivaalit, sekä konferenssi kulttuuriyhdistyksille.

Festivaalin kokonaiskustannusarvio on n. 30 miljoonaa forinttia, josta kaupunki tukee tapahtumia 14 miljoonalla forintilla. Kolmeviikkoisen tapahtumien sarjan odotetaan saavan tänä vuonna yli 20 000 kävijää.

Ohjelmalehtisen mukaan kevätfestivaali avattiin perjantaina 10.3. kahdella näyttelyllä ja yhdellä laulukilpailulla. Kápolna Galériassa avautui taidenäyttely äkillisesti menehtyneen Marian Bánin ja häneen liittyvän ”Saven ääni” symposiumin muistolle. Hírös Agora -kulttuurikeskuksessa puolestaan avautui ”Genius loci” niminen näyttely, jossa etsitään kuvaamataiteen keinoin Zoltán Kodályn ja Ödön Lechnerin perintöä tämän päivän kulttuurielämässä. Kevätfestivaalin avauskonsertin esitti kamariorkesteri Orfeo, johtajanaan György Vashegyi.

Lapsille ja perheille on tarjolla muun muassa tarinankerrontaa käsinukkejen kanssa, laululeikkejä, emalityöpaja, nukke-esityksiä ja konsertteja. Kuvataiteista kiinnostuneet voivat tutustua Gábor Királyn maalauksiin, Gyula Szalayn grafiikkaan ja maalauksiin. Näyttelyissä on myös esillä Kodályn innoittamia emalitöitä, Art Nouveaun vaikutuksia kirjallisuudessa ja arkipäivässä, sekä Unkarin nykyistä huopataidetta.

Musiikkiohjelmassa on luvassa oopperalaulaja, Unkarin valtiollisen oopperan oopperasuurlähettilään, Mária Temesin ja oppilaiden konsertti, Ars Nova -lauluyhtyeen juhlakilpailu, kuuluisuuksien huilu-, sello- ja pianoesityksiä, Sinfoniakuoron Kodály-ilta, sekä Kaláka -yhtyeen ja Budapest Bárin konsertit.

Kevätfestivaalinen ohjelmatarjontaa rikastuttavat neljän muun vuosittain Kecskemétissä järjestettävän tapahtuman ohjelmat. Tapahtumien sarjan ajan Déak Ferenc térillä on käsityöläis-, kansantaide- ja ruokamarkkinat.

Alkuperäinen artikkeli:

http://keol.hu/kecskemet/marcius-vegeig-tart-a-kecskemeti-tavaszi-fesztival