Kansantanssit ja -leikit esillä Kecskemétin päiväkodeissa

Kecskemetin päiväkotien kansantanssiryhmät esiintyivät perjantaina 17.3.2017 Patjás Utcai Óvoda -päiväkodin järjestämässä ”Kansanleikit ja lastentanssit” -tapaamisessa. Tapaaminen on joka vuosi, ja tänä vuonna se oli erityisen menestyksekäs.

Tapaamiset aloitettiin vuonna 2000, ja alusta asti tavoitteenamme on ollut tehdä tunnetuksi, elävöittää ja säilyttää perinteisiä kansantansseja ja -leikkejä, kertoo Csilla Dakó, päiväkodin varajohtaja.

Tämänkertaisessa tapaamisessa osallistujamäärä oli ennätyksellinen: kymmenen ryhmää esiintyi, ja lähes 150 lasta osallistui ohjelmaan. Csilla Dakón mukaan jokainen osallistuja on voitto, sillä tavoitteena oli tutustuttaa ryhmät toisiinsa.

Jokaista tapaamiseen osallistuvan päiväkodin ohjaajaa kiitettiin, ja myös järjestäjiä. – Luonto antaa meille jalat, ja taide opettaa käyttämään niitä. Tämä ajatus on tämänkertaisen tapaamisemme motto. On hyvä nähdä, että näin moni pikkulapsi pitää kansantansseista, Csilla Dakó sanoi johdannossa.

Kiitosten jälkeen oli kansanlauluesitys tunnelmaan virittäytymiseksi, ja yksi yhteislaulu 150 lapsen voimin. Seuraavaksi esiintyi tanssinopettaja Máté Molnár parinsa Zsuzsanna Márklin kanssa, ja sen jälkeen oli lasten esiintymisten vuoro. Tapaaminen päättyi yhteistanssiin.

Alkuperäinen artikkeli: http://keol.hu/kecskemet/nepi-jatek–es-gyermektanc-talalkozo-hetenyegyhazan-2017