Unkarilaisen ruoan kokkausiltapäivä lauantaina 31.1.2015

Tässä lyhyt kertaus seremoniasta ja hauskoja kuvia:

”Kohtalaisen hallittu kaaos” totesi Hedvig Halme järjestämästään kokkikoulusta, jonka hän organisoi tässä tammikuun lopuksi Lahden Unkari-seuralaisille. Suosio oli huima, tila täyttyi toinen toistaan innokkaamista ruokaihmisistä, joka vapaasti muokkautuvissa pikkuryhmissä kävivät haastavien tehtävien kimppuun.  Piti kevyesti käristää kilokaupalla lihaa pörkölttiin, kuullottaa sipulia sianihrassa,
hauduttaa omenaviipaleet pehmeiksi, tarkistaa että pogácsataikina on juuri puolitoistasenttiä paksu vaan ei ohuempi, saada marenkivaahto tököttämään kipossaan ja löytää kaikki sadat tarvittavat välineet.
Siinä sitten tuntikausia vahdittiin (ja maisteltiin) lihapannuja, etsittiin kadonnutta isoa kattilaa, hukattiin mittamuki ja puhua paapatettiin.  Ja samalla tutustuttiin uusiin ja entisiin tuttaviin. Lopulta koottin suuri pöytä, jonka ympärille kaikki mahtuivat syömään.  Olipas maittavaa ja olipas mukavaa!  Yhteisesti todettiin: riemastuttava toimintamuoto tämmöinen on, kun on joku joka opettaa uteliasta porukkaa.
Vaan ei synny näitä hauskoja hetkiä, ellei joku ensin suunnittele, markkinoi, hanki  matreriaalit, roudaa paikalle ja roudaa vielä poiskin.