ROVA’40 TAIDETAPAHTUMA

Veszprémiläisen sisaryhdistyksemme Unkari-Suomi ystävyysseuran puheenjohtaja dr. András Szoboszlai ideoi jo vuoden 2013 syksyllä yhteisen kuvataidetapahtuman järjestämisestä Rovaniemen ja Veszprémin kuvataiteilijoiden kesken. Tapahtuma järjestettiin 2014 syksyllä Veszprémin ja Rovaniemen ystävyyskaupunkisuhteen sekä ystävyysseuramme 40-vuotisjuhlan kuinniaksi nimellä ROVA’40.

Tapahtuman avajaisia vietettiin osana 40-vuotisjuhlan tapahtumia 26.8. yhtäaikaa Rovaniemellä ja Veszprémissä. Rovaniemen tapahtuma järjestettiin kaupungintalolla.

Tapahtumaan osallituivat kuvataiteilijat Liisa Halonen-Laiti, Ulla Hoikka, Helena Aula ja Kati Kanto.

ROVA’40 taidetapahtuma jatkuu tänä keväänä, kun Veszprémistä saapuu Rovaniemelle neljä kuvataiteilijaa , jotka osallituivat avajaistapahtumaan ja rovaniemeläisten kuvataiteilijoiden kanssa yhteiseen tapahtumaan Veszprémissä lokakuussa 2014.

ROVA’40 taidetapahtuman jatko toteutettiin Rovaniemellä Rovaniemi viikon aikana 15.-19.10.2015.