Unkarin eri maihin akkreditoidut suurähettiläät ovat pitäneet – kuten suomalaiset kollegansakin – jokakesäisen tapaamisensa Budapestissa. 22. elokuuta myös pääministeri piti oman katsauksensa maan ja kansakunnan ”tilasta ja tolasta”. M1:n uutisten mukaan pääministeri Orbánin viesti oli, että Unkari oli kyennyt käsittelemään nykyistä talouskriisiä paremmin kuin ne maat, jotka kriisin ovat aiheuttaneet. Unkarin hallitus on myös sitoutunut valtionvelan lyhentämiseen. Pääministeri piti myös onnistuneina määräaikaisiksi tarkoitettuja lainsäädännöllisiä toimenpiteitä valtion tulojen lisäämiseksi mutta osin myös valuuttakeinottelun ehkäisemiseksi (bankadó; transzakciós illeték ja válságadó, jotka koskevat pankkien toimintaa ja varainsiirtoa, vähittäiskaupan ketjuja, energiatuotantoa ja jakelua sekä telekommunikaatiota) ja katsoi niiden olevan osa tulevaa talouspoliittista strategiaa, jossa talouskriisin rasituksia pyrittäisiin kohdentamaan aiempaa oikeudenmukaisemmin. Eläkkeisiin ei koskettaisi, ei vaikka IMF niin vaatisi!
Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja kysyi kokouksessa, miten hallitus on kyennyt tuomaan neuvotteuissa EU:n kanssa esille näkemyksensä, joiden takana on lähes täydellinen kansallinen konsensus. Pääministeri vastasi, että konflikteihin oli varauduttu, mutta hänen käsityksenä mukaan hallitus oli selvinnyt vastakkainasetteluista menestyksellisesti. Pääministeri korosti, että valtionvelan lyhentämisessä oli päästävä nykyiseltä ”vaaravyöhykkeeltä”, yli 60 %:n tasolta (60 % BKT:stä) turvallisemmaelle 50 %:n tasolle. – Opposition (MSZP) käsityksen mukaan tulkinta maan taloudellisesta tilasta perustui virheelliseen tilannearvioon: ”kun talouskasvu on pysähtynyt tai vajonnut taantumaan”, Unkari olisi MSZP:n mielestä tässä suhteessa pikemminkin ”peränpitäjä” kuin esimerkkimaa. LMP taas katsoi, että hallitus on talouspolitiikassaan epäonnistunut ja Unkarin taloudellinjen asema on heikompi kuin naapurimaiden.
MSZP:n puheenjohtaja Mesterházy esiintyi 24.8. tiedotusvälineille ja vaati, ettei hallitus puuttuisi eläkkeisiin, esitettäisiin leikkauksia sitten VVM:n tai IMF:n taholta. – Uutisankkuri totesi, että juuri näin pääministeri oli suurlähettiläille pitämässään katsauksessa todennutkin.