Unkarilaiset Afganistanissa

230 unkarilaissotilasta lähtee Naton pyynnöstä Afganistaniin lokakuussa tehtävänään jo kolmannen kerran Kabulin kansainvälisen lentokentän häiriöttömän toiminnan turvaaminen. Unkarilaisten sotilaiden määrä Afganistanissa nousee puoleksi vuodeksi, sillä vasta maaliskuussa 2013 komennukseltaan palaa Pohjois-Afganistanissa Baghlanin maakunnassa toiminut yksikkö.

M1:n uutisten mukaan  ensimmäiset unkarilaissotilaat saapuivat Afganistaniin lokakuussa 2006 tehtävänään rauhan turvaaminen ja jälleenrakennus alueellaan. Seitsemän unkarilaissotilasta on kuluneen kuuden vuoden aikana menettänyt henkensä rauhanturvaamistehtävissä. Aseellisen partioinnin ohella unkarilaiset ovat rakentaneet alueen infrastuktuuria kuten kouluja, sairaaloita, teitä ja sähköverkkoja. Alueelle on toimitettu 10000 telttaa ja satojatuhansia tonneja elintarvikkeita. Naton suunnitelmien mukaan kansainväiset rauhanturvajoukot poistuvat Afganistanista 2014 ja alueen turvallisuuden valvonta jää Kabulin halituksen ja alueviranomaisten tehtäväksi.