Yhteystiedot

Tampereen Suomi-Unkari Seura toimii Kulttuuritalo Laikussa, käyntiosoite Keskustori 4.

Kulttuuritalo Laikku eli tuttavallisemmin pelkkä Laikku, on Tampereen Suomi-Unkari Seuran, kuten muidenkin aikaisemmin Suvantokadun Kansainvälisessä toiminta-keskuksessa toimineiden yhdistysten ja ystävyysseurojen tukikohta ja koti.

Yhdistyksemme toimihenkilöt ovat tavattavissa sopimuksen mukaan Laikussa tai erikseen sovittavassa paikassa. Tampereen Suomi-Unkari seuralla ei ole Laikussa omia toimistotiloja, mutta käytössämme on kaappeja ja arkistotilaa. Kokouksemme voimme pitää talon kokoustiloissa, useimmiten käytämme kolmannen kerroksen kaksiosaista Lauri &Viita -kokoustilaa. Samassa kerroksessa on talon henkilökunnan taukotila, jossa voimme keittää kahvit kokouksiimme. Muita tiloja, kuten esimerkiksi luentosalia ja musiikkisalia voimme varata tarpeen mukaan.


Laikku eli vanha kirjastotalo, Tampereen ensimmäinen pääkirjastorakennus Tammerkosken rannal-la, on uudistettu ja palvelee jälleen tamperelaisia ja muitakin kulttuurin harrastajia. Kirjastotalo on valmistunut vuonna 1925; kirjastotoiminta loppui tässä rakennuksessa vuonna 1986, kun uusi, uljas Metso valmistui Hämeenkadun ja Pirkankadun kulmaukseen. Sen jälkeen vanha kirjastotalo toimi kolmisenkymmentä vuotta lähinnä kaupungin toimistotiloina ja erilaisten kulttuuritapahtumien pitopaikkana.

Laikku-nimen taustalla on kirjastosta aiemmin käytetty nimitys lainasto tai lainakirjasto. Laikun toiminnasta vastaa Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut, jolla on siellä omat toimistonsa, mutta myös monet muut toimijat ovat saaneet sieltä tyyssijansa. Talossa toimii myös Café Laikku, joka tarjoaa kahvien ja virvoitusjuomien lisäksi salaatteja ja keittolounaita. Talon ulkopuolella Kirjastonpuistossa on Laikunlava, jota monet yhteisöt hyödyntävät ulkoilmatapahtumissaan, esim. puistokonserteissaan ja tanssiesityksissään.

Laikun talo on 4-kerroksinen, ensimmäisessä eli pohjakerroksessa toimii Lasten-kulttuurikeskus Rulla. Toisessa kerroksessa, johon noustaan talon länsipuolella olevia portaita, on pääaula neuvontapisteineen, kahvila, luentosali ja näyttelytiloja. Kolmannessa kerroksessa on Musiikkisali, Mäkelän kabinetti ja mm. Pispalan Sottiisin toimisto sekä Tampereen Suomi-Unkari Seuran ja muiden Kansainvälisen toimintakeskuksen jäsenyhdistysten tilat. Neljännessä kerroksessa on kokoustila Syrjä ja toimistotiloja.

Musiikkisalin edessä on oleskeluaula, joka voi toimia esim. konsertin väliajalla lämpiönä tai kokouksen ryhmätyötilana. Se soveltuu hyvin myös pienimuotoisten näyttelyjen järjestämiseen. Laikun henkilökunta auttaa kokousten ja musiikkiesitysten kokoustekniikan käytössä.