Matka Transilvaniaan 28.5.— 3.6.

Tampereen Suomi-Unkari Seura teki touko-kesäkuun vaihteessa matkan Romanian Transilvaniaan. Kaikkiaan mukana oli 11 tamperelaista ja kaksi miskolcilaista, jotka Irmeli Kniivilän ohella toimivat asiantuntijoinamme matkan aikana. Seurueemme vuokrasi Miskolcista pikkubussin, jolla ajoimme lähes 1300 km.  Irmelin ja miskolcilaisten kanssamatkustajiemme ystävät, tutut ja kollegat toimivat pysähdyspaikoissa paikallisina oppainamme. – Yöpymiset ja joitakin ruokailuja oli varattu etukäteen.

Seuraavassa toteutunut matkaohjelmamme.

1. matkapäivä 28.5. Keskiviikko

 • iltapäivä Junamatka Budapest – Miskolc (180 km) ja majoittuminen Miskolcissa City Hotelliin.
 • ilta Tapaaminen Miskolcin Unkari-Suomi -yhdistyksen jäsenten kanssa

2. matkapäivä 29.5. Torstai

 • Bussimatka Miskolc – Kolozsvár [Cluj-Napoca] (n. 350 km). Rajan ylityksen jälkeen pysähdytään Nagyváradissa [Oradea], jossa tutustutaan keskustan nähtävyyksiin. Toisen kerran pysähdytään jossain Kalotaszegin alueen käsityökylässä. Saavutaan illalla Ko­lozsváriin, jossa majoittuminen aivan keskustassa olevaan hotelli Agapeen

3. matkapäivä 30.5. Perjantai

 • aamupäivällä Tutustuminen Kolozsváriin paikallisen oppaan avustuksella.
 • iltapäivällä Bussimatka Kolozsvár – Szováta [Sovata] (n. 140 km). Matkalla py­sähdytään Marosvásárhelyissä [Tirgu Mureş], jossa katsellaan keskustan nähtävyyksiä. Illallinen ja yöpyminen kylpyläkaupunki Szovátassa Ildikó Vendégháza -nimisessä majapaikassa.

4. matkapäivä Lauantai

 • aamupäivä Mahdollisuus kylpeä jossain Szovátan kylpylässä. Mahdollisesti käyn­ti läheisessä Parajdin [Praid] suolakaivoksessa.
 • Iltapäivä Bussimatka Szováta – Békás-szoros [Bicaz shei] – Gyergyó­szentmiklós [Gheorgheni] (n. 120 km). Yöpyminen Gyergyószárhegyissä [Lăzarea] Kozma Vendégházassa.

5. matkapäivä 1.6. Sunnuntai

 • Bussimatka (n. 230 km) Mezőségin halki. Kohteina Gyergyószentmiklós – Székelyudvarhely [Odorheiul-Secuiesc] .
 • Matkalla pysähdytään mm. Korondissa [Corund], joka on kuuluisa keramiikastaan. Matka kulkee mm. Szászrégenin [Reghin], Csíkszereda [Miercurea Ciuc] ja Segesvárin [Sighişoara]  kautta kohti Kolozsvária. Yöpyminen jälleen Ko­lozs­várin Agape-hotellissa.s

6. matkapäivä 2.6. Maanantai

 • Paluumatka Kolozsvár– Nagyvárad – Debrecen. Matkalla pysähdytään Válaszútissa [Rascruci]. Debrecenissä yövytään keskustassa olevassa Centrum-hotellissa.

7. matkapäivä 3.6. Tiistai

 • Lyhyt kaupunkikierros Debrecenissä, jossa oppaanamme Ilona Nagy-Molnár. Lounaan jälkeen junamatka Budapestiin ja Ferenc Lisztin lentokentälle.