UNKARILAINEN MUSKIKAALITÄHTI TAMPEREELLA 8.11.

Kreivin muotokuva – näyttämömusiikin aatelia on unkarilaisen tenoribaritonin Géza Egyházin ensimmäinen soolokonsertti Suomessa. Hänen vieraikseen saapuvat tamperelaiset mezzosopraanot Johanna Kalmari ja Leena Rousti, ja flyygelin takana taituroi Suomen parhaaksi musiikkiteatteripianistiksi kutsuttu Jukka Nykänen. – Tilaisuus järjestetään  Vanhan kirjastotalon musiikkisalissa Tampereella (Keskustori 4) lauantaina 8.11.2014 kello 15.00. Liput NetTicketistä toimituskuluineen alkaen 24,50 euroa.

Géza Egyházi teki musiikillisen läpimurtonsa vuonna 2007, jolloin Roman Polanski valitsi hänet Budapestin Vampyyrien tanssi -musikaalin miespääosaan. Kreivi von Krolockin roolia seurasivat miespääosat mm. musikaaleissa Chess, Les Misérables ja Evita sekä opereteissa Mustalaisruhtinatar, Iloinen leski ja Kreivitär Mariza. Muita hänen merkittävimpiä töitään ovat roolit musikaaleissa Romeo ja Julia, Cats, Kesäyön hymyilyä ja Into the Woods. Vuonna 2008 unkarilainen teatteriyleisö äänesti hänet maan suosituimmaksi musikaalinäyttelijäksi, ja vuonna 2010 hän sai arvostetun Gundel-taiteilijapalkinnon.

Konsertin järjestäjänä toimii Eclipsis ry. Voittoa tavoittelematon yhdistys pyrkii edistämään modernin eurooppalaisen musiikkiteatterin esittämistä Suomessa.