Unkarin maahantulijat lukuina 12.10.2015

Maanantaina 5. lokakuuta Unkarin television uutiset kertoivat, että vuoden alusta maahan on tullut kaikkiaan 312000 laitonta rajanylittäjää, so. pakolaista. Viikkoa myöhemmin eli 12. lokakuuta valtakunnallinen poliisiylijohto vahvisti, että maahantulijoiden kokonaismäärä oli noussut 357000:een. Kun vielä heinälussa rajan ylitti vuorokaudessa 1200 henkilöä, oli määrä syyskuussa keskimäärin 4600 henkilöä päivässä ja lokakuun alusta lähtien keskimäärin 6000 henkilöä päivässä.

Täsmällinen luku sunnuntain (5.10.) aikana rajan ylittäneistä oli 5925, mutta tulijoista enää vain 43 käytti Unkarin ja Serbian välistä rajaosuutta eli yli 99 % maahantulijoistab tuli Kroatian kautta. Syyskuun 15. päivästä lähtien – tuolloin valmistui Serbian ja Unkarin välinen raja-aita – on käynnistetty yhteensä 563 oikeusjuttua, joissa syyttäjä on vaatimassa rangaistusta laittoman rajanylityksen, siis normaalien rajanylityspaikkojen ulkopuolella tapahtuneiden rajanylitysten, takia. Syytteistä 21 on nostettu sen takia, että syytetty on vahingoittanut raja-aitaa.

Sunnuntain 4.10. aikana Unkarin maahanmuuttoviraston, Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, BÁH, tilastojen mukaan kaikkiaan 42 maahantulijaa haki turvapaikkaa Unkarista. Kukaan turvapaikkaa hakeneista ei tullut maahan virallisten rajanylityspaikkojen kautta. Kaikkiaan syyskuun alkuun mennessä turvapaikkaa Unkarista oli vuonna 2015 hakenut 176168 henkilöä. Vastaanottokeskuksissa asuu vastaavasti 638 henkilöä. Rekisteröidyistä 80 % on miehiä ja näistä 51 % on 18–34 -vuotiaita. Vuoden alusta syyskuun loppuun BÁH, on rekisteröinyt yli 8600 ilman saattajaa maahantullutta lasta tai alaikäistä.